Tatar: Kıbrıs Türk halkı Türkiye’nin kopmaz bir parçasıdır – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Tatar: Kıbrıs Türk halkı Türkiye’nin kopmaz bir parçasıdır




Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Balıkesir Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve beraberindekileri kabul ederek, görüştü.Cumhurbaşkanı Tatar kabuldeki konuşmasında, KKTC halkının Türkiye’nin kopmaz bir parçası olduğunu dile getirerek, Türkiye’nin her zaman Kıbrıs Türk halkını desteklediğini söyledi.

Yan yana yaşayan iki egemen ayrı devletin iş birliği siyasetini ortaya koyduklarını ve tüm dünyaya bu siyaseti anlatmaya çalıştıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye ile ilişkilerin daha da güçlenerek artmasının önemini vurguladı.

“Mücadelemizde, sizlerin gösterdiği yakınlık, karşılıklı ilişkiler, temaslar her zaman özlemimdi. Şimdi onun olduğu görüyorum ve bu beni çok mutlu ediyor” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, iletişim çağında yakınlaşmanın ve temasların kolaylaştığını kaydetti.

Türkiye’nin her türlü deneyiminden faydalanmanın KKTC için önemli olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, belediyenin çalışmalarını takdir ettiğini sözlerine ekledi.

Balıkesir Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise, jeotermal, turizm, tarım, kültür ve sanat ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, KKTC ve Türkiye arasında yakın ilişkilerin artması temennisinde bulundu.

 

Tatar’ın kabulü