Tatar: Hukuk Devleti ne gerektiriyorsa o yapılacak – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Tatar: Hukuk Devleti ne gerektiriyorsa o yapılacak

Tatar: Hukuk Devleti ne gerektiriyorsa o yapılacak


Başbakan Ersin Tatar, Meclis Genel Kurulu’nda Ercan’a özel jetle gelen kişiler ve Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel’in görevden alınması konusunda konuştu.

Ülkenin gündeminin çok yoğun olduğunu ve hükümetin pandemide çok çalışarak başarılı bir süreç geçirdiğini hatırlatan Tatar, adaya gelen özel jet olayının kendilerini çok üzdüğünü belirtti.

Başbakan Tatar, adaya gelen kişilerle ilgili Bakanlar Kurulu önergesinin tam olarak anlaşılmadığına da işaret etti.

Tatar, bu kişilerin Lapta marinası için geldiğinin söylendiğini ancak böyle bir durum olmadığının fark edildiğini belirterek, Başbakan olarak böyle bir gelişmeden kendisinin haberi olmadığını anlattı.

Önergedeki kişi sayısıyla gelen yolcu sayısının da farklı olduğunu kaydeden Tatar, açıklık ve şeffaflıktan yana olduğunu vurguladı. 

Başbakan Tatar, polise talimat verdiğini ve uçak indikten sonra gelen kişilerin ne yaptığı konusunda rapor istediğini kaydetti.

Verilecek rapor ardından konunun net olarak açıklanacağını ifade eden Tatar, polis raporunun Meclis’e de geleceğini dile getirdi.

Başbakan, hukuk devleti ne gerektiriyorsa onun yapılacağını ve devletin her şeyi sorgulayacağını vurguladı.

Başbakan Tatar, bir jet olayının özverili çalışmalarının önüne geçmesini hazmedemediğini kaydetti.

Yaşananlar nedeniyle özür dileyen Tatar, “Benim kendi değerlendirmelerim ve hissiyatlarım vardır. Rapor çıkınca her şeyi göreceğiz. Benim aldığım karar siyasidir” dedi.  

Başbakan Ersin Tatar, bakan değişimi konusuna da değindi.

Cumhurbaşkanı ile istişare ettiğini ancak imzalı hiçbir şey olmadığını, Başsavcılığın da kendisinin talebiyle arandığını kaydeden Tatar, paylaşılan bilgilerin siyasi etiğe uymadığını söyledi.

(BRT)