Tatar, görevlendirme için vekillerin 7 Şubat’ta yemin etmesini bekliyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Tatar, görevlendirme için vekillerin 7 Şubat’ta yemin etmesini bekliyor



[ad_1]

Milletvekillerinin, 7 Şubat Pazartesi Günü Meclis’te and içmesi sonrası, gözler resmi olarak hükümet kurma çalışmalarına çevrilmiş olacak.

Cumhurbaşkanı’nın kısa sürede hükümeti kurma görevini vermesi bekleniyor. 7 Şubat’a kadar ise siyasi partiler, kendi içlerinde istişareler yürütüyor.

23 Ocak seçim sonuçları sonrası, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 25 Ocak Salı Günü meclise girmeye hak kazanan siyasi partileri, nabız yoklama amaçlı toplantıya çağırmıştı.

Anayasal Takvim gereği, 7 Şubat’ta yapılacak andiçme töreniyle, seçimi kazanan milletvekillerinin de görevi resmen başlıyor.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın, and içmenin hemen ardından, hükümeti kurma görevini vermesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Tatar, siyasi partilerle görüşmesi sonrasında, zaman kaybetmeden süreci başlattığını, Faiz Sucuoğlu’na görevi vereceğini, o güne kadar da hükümet kurma çalışmalarının başlamış olduğunu kaydetti.

Sucuoğlu’nun tüm partilerle istişare edeceğini söylediğini ifade eden Tatar, resmî görevlendirmenin 15 gün sonra olabileceğini dile getirdi.

Öte yandan hükümeti kurması muhtemel siyasi partilerin istişareleri devam ediyor.

Ulusal Birlik Partisi’nde MYK’dan sonra dün de Parti meclisini toplayan Genel Başkan ve Başbakan Sucuoğlu, hükümet çalışmaları için Parti Meclisi’nden tam yetki aldı.

Sucuoğlu, bazı partilerle gayrı resmi görüşmelerin yapıldığını, yarından itibaren de sürecin devam edeceğini söyledi.

Hükümet çalışmaları için Demokrat Parti’de de Parti Meclisi toplandı.

Genel Başkan Ataoğlu, herhangi bir teklif gelmesi durumunda, toplumsal sorumluluk bilinci ve bir an önce hükümetin kurulabilmesi amacıyla üzerine düşen her türlü sorumluluğu almaya hazır olduklarını kaydetti.



[ad_2]