Tatar, Gazimağusa’da ziyaretlerde bulundu – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Tatar, Gazimağusa’da ziyaretlerde bulundu




Cumhurbaşkanı Ersin Tatar eşi Sibel Tatar ile birlikte Gazimağusa Bölgesi’ne giderek,  Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.Cumhurbaşlanı Ersin Tatar Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi ziyaretinin ardından basına açıklamada bulundu.Özel ihtiyaçlı çocuklara verilen eğitimin yerinde ve etkin olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tatar, özellikle pandemi sürecinde yaşanan kapanmalarda merkezin kesintisiz eğitim vermesini taktirle karşıladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinin kendi imkanları çerçecesinde toplam 7 özel eğitim merkezi olduğuna vurgu tapan Tatar, cumhurbaşkanlığı çatısı altında oluşturulan bir komiteyle özel eğitim yasasını meclisde geçirmek için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü vurguladı.

Özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların mutlaka devletin imkanları çerçevesinde eğitim alarak topluma kazandırılması gerektiğini dile getiren Tatar, bu uğurda çaba harcayan tüm öğretmenlere ve onları özveriyle büyüten ailelerine teşekkür etti.Devletin yanı sıra özel kuruluşlardan gelecek katkıların da önemine değinen Tatar,  duyarlı iş insanlarına çağrıda bulunarak yasalar çerçevesinde yapılacak katkıların memnuniyet verici olacağını sözlerine ekledi.

 Cumhurbaşkanı Ersin Tatar daha sonra Gazimağusa Belediyesi’ne geçerek,  görüşme gerçekleştirdi.

Burada Gazimağusa Özel Egitim Merkezi’ne yaptığı ziyarete değinen Cumhurbaşlanı Tatar, merkezin çalışmalarını taktir etti.Kapalı Maraş’ın açılmasıyla birlikte Gazimağusa’nın  turistik açıdan cazibe merkezi olduğuna vurgu yaptı.

Yaşanan pandemi dönemine rağmen Maraş’ın ziyaretci akınına uğradığının altını çizen Tatar, pandeminin tamamen bitmesinin ardından bölgeye çok daha fazla ziyaretçi geleceğine işaret etti.Çalışmaları yerinde görmek ve istişare etmek kendini son derece memnun edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, çalışmaları başarıyla  yürüten tüm personele teşekkür etti.Dün akşam itibariyle Türkiye Cumhuriyeti’nden 50 bin aşı daha geldiğini ifade eden Tatar, daha önce Türkiye Cumhuriyeti’nden 140 bin, Avrupa Birliği’nden ise şu ana kadar 35 bin aşı alındığını söyledi.

Böylece % 20’nin üzerinde aşılanma oranıyla yaz sezonuna girileceğini ifade eden Tatar, ” inşallah bunun arkası da gelecektir, çünķü Türkiye Cumhuriyeti aşı aldikca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de verilecek” dedi.

   Uzun zamandan beridir alınan tedbirler, yapılan çalışmalar ve halkın duyarlılığıyla birlikte pandeminin iyi yönetildiğine vurgu yapan Tatar, vaka sayılarında görülen önemli düşüşün de bunun göstergesi olduğunun altını çizdi.

   Gazimağusa Bölgesi’nin turizm potansiyeline vurgu yapan Tatar, Maraş açılımı ve kentteki öğrenci potansiyeliyle kentin pandemi önceki ekonomik seviyeye ulaşacağına inanç belirtti.

Geçmiş dönemde hazırlanan ancak onaylanmayan Gazimağusa, Yeniboğaziçi, İskele İmar Planı’na da değinen Tatar, planının Maraş’ın tamamını kapsayacak şekilde revize edilerek, halkın ve ilgili çevrelerin çoğunlukla destekleyeceği şekliyle tekrar ele alınacağını sözlerine ekledi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İmar planının önemine işaret eden Arter, imar planının en az 20 yıl ilerisini düşünerek planlanması gerektiğini ifade etti.

 Maraş’ın tanamının imar planı içinde düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Arter, altyapı çalışnalarinın da kentin tanamını düşünerek revize edilmesinin önwmine değindi.Maraş’la ilgili belediyenin yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi veren Arter, şehrin diğer bölgeleriyle ikgili de altyapı çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Arter, bugün imzalanan protokolle Salamis Yolu olarak bilinen İsmet İnonü Bulvarı’nın ikinci etabının da bir yıl içinde tamamlanacağının müjdesini verdi.Belediye bünyesinde sağlık çalışanları ve belediye personelinin ortaklaşa çalışmadıyla PCR testi yapıldığını belirten Arter, yaşanan süreçte sağlık bakanlığının yükünü hafifletmeye çalışıldığını vurguladı.Görüsmenin ardindan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Maraş’ı ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi.