Tatar: Daha güçlü KKTC için her alanda elde edilen başarı önemlidir – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Tatar: Daha güçlü KKTC için her alanda elde edilen başarı önemlidir




Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TeknoFest 2021 kapsamında düzenlenen yarışmalara katılarak, derece elde eden Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’nin Müdürü Çiğeltem Arifoğlu, öğretmenleri ve öğrencilerini kabul etti.

TeknoFest’te ödül alan öğrencileri ve öğretmenleri kutlayan Cumhurbaşkanı Tatar, yaratıcılık konusunda elde edilen başarının önemine vurgu yaptı.

Tatar, KKTC’nin bir devlet olarak kurum ve kuruluşlarıyla, gençleriyle dünyadaki haklı yerini alma gayretleri içerisinde bu başarıların son derece değerli ve umut verici olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, ülkenin geleceğe umutla bakabilmesi ve yatırımlarla daha güçlü KKTC için her türlü başarının değerli olduğuna işaret etti.

Tatar, meslek okullarında çocukların iyi yetiştirilmesinin ve meslek dalında elde ettikleri kazanımla ve eğitimle ekonomi sektörünün çeşitli alanlarında iş bulabilmeleri, meslekleriyle başarılı olabilmelerinin KKTC’nin güçlü yapısının oluşmasında önemli bir etken olduğunu da kaydetti.