Tatar: Aşı konusu siyasi bir meseleye dönüşmemeli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’de aşı olup Güney Kıbrıs’tan seyahat etmek isteyen öğrencilerin veya vatandaşların aşı kartlarının geçerliliği konusunda yaşanan sıkıntıları aktardı.

Türk Ajansı Kıbrıs’a yaptığı değerlendirmede Tatar, sorunu akıl, mantık ve diyalog yolu ile çözmeye çalıştıklarını kaydetti.

Aşı konusunun insani bir mesele olduğunu vurgulayan Tatar şöyle konuştu: “Kıbrıs sorunu diye bir şey vardır evet ama Rum Yönetimi bizim aşımızı ve PCR testlerimizi kabul ediyor, biz de onlarınkini kabul ediyoruz ve iki bölge arasında karşılıklı geçişler oluyor. Hal böyle iken siz AB bağlamında nasıl bizim aşı ve testlerimizi kabul etmiyorsunuz? Güney’e geçişi kabul ediyorsunuz ama aynı aşı kartı ile benim vatandaşıma sıkıntı yaratıyorsunuz. Biz şu anda bu işi akıl ve mantıkla, diyalog yolu ile çözmeye çalışıyoruz. Bu konudaki görüşmeleri benim adıma Özel Temsilcim Ergün Olgun karşı tarafın ilgilileri ile sürdürüyor. Sağlık Bakanlığı da takip ediyor. Neticede bu insanlık meselesidir. Rum tarafının buna olumlu yaklaşarak, benim insanıma işkence çektirtmemesi benim insanımı hor görmemesi lazım. Bunu siyasi bir meseleye dönüştürüp bize gereksiz bir şekilde sıkıntı yaşatmaları doğru olmaz. Bu konuda anlayış bekliyoruz.”Cumhurbaşkanı Tatar, yurtdışında okuyan öğrencilerin bir çoğunun Johnson&Johnson veya Biontech yani AB’den gelen aşılardan olduklarını da belirterek, bu aşıların kabul edilmemesinin anlaşılmaz olduğunu ifade etti.

KKTC Devleti’nin başarılı bir aşı sistemi ve PCR testi uygulamaları olduğunu da anlatan Tatar, Dünya Sağlık Örgütü ile de temas halinde olunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, katıldığı bir panelde de aşı konusuna işaret ederek kendisinden tüm halkın aşı listesinin istendiğini söyledi.Tatar, bunların özel bilgiler olduğunu kaydetti ve devletin vatandaşına mükellefiyetleri olduğunu belirterek konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti ve bunun insanlık meselesi olduğunu bir kez daha vurguladı.

[ad_2]

Tatar: Aşı konusu siyasi bir meseleye dönüşmemeli