Tatar, Antalya Diplomasi Forumu’n“Kıbrıs’ta gerçekçi bir çözüme doğru” konulu konuşma yapacak – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Tatar, Antalya Diplomasi Forumu’n“Kıbrıs’ta gerçekçi bir çözüme doğru” konulu konuşma yapacak



[ad_1]

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’na katılıyor.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile birlikte katıldığı; dünyanın dört bir yanından devlet ve hükümet başkanlarını, dışişleri bakanlarını, bölgesel ve uluslararası kuruluşların temsilcilerini, iş insanlarını, kanaat önderlerini ve akademisyenleri bir araya getiren forum 20 Haziran’a kadar sürecek.

“Yenilikçi Diplomasi: Yeni Dönem, Yeni Yaklaşımlar” temasıyla gerçekleştirilen Antalya Diplomasi Forumu’nun açılışında konuşan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün dünya siyasetinin yeni bir düşünce ekosistemine kavuştuğunu dile getirerek, devletler, milletler arası ilişkilerin en belirsiz dönemlerinden birinin yaşandığını belirtti.

Çavuşoğlu, dış politika ve diplomasinin durağan olmadığını ifade ederek, güç dengelerinde sürekli bir değişim olduğunu, ancak uluslararası güç birliğini ön plana çıkaran bir yol izlenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Antalya Diplomasi Forumu’nun açılışında yaptığı konuşmada Kıbrıs sorunu ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelere değindi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’nin Cenevre’de sunduğu egemen eşitliğe dayalı iki devletli çözüm önerisini desteklediklerini vurguladı.

Erdoğan, Kıbrıs konusunda tüm paydaşların katılacağı Doğu Akdeniz konferansı önerisinin hala masada olduğunu ifade ederek, “Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarının cepheleşme yerine işbirliğine vesile olması bizlerin elindedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar ve Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’nun forum çerçevesinde çeşitli temaslarda bulunması da bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, forum çerçevesinde yarın saat 10:00’da “Kıbrıs’ta gerçekçi bir çözüme doğru” konulu konuşma yapacak.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın konuşması BRT’den de canlı yayınlanacak.

 

Antalya Diplomasi Forumu, devlet ve hükümet başkanları ve katılımcıların yer alacağı 25 panelle, 3 gün süreyle devam edecek.

Antalya Diplomasi Forumu, 20 Haziran Pazar günü saat 11.00’da Mevlüt Çavuşoğlu’nun düzenleyeceği basın toplantısı ile sona erecek.

 

 

 

 



[ad_2]