Tatar, Akdeniz Karpaz Üniversitesi heyetini kabul etti – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Tatar, Akdeniz Karpaz Üniversitesi heyetini kabul etti



Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Akdeniz Karpaz Üniversitesi RektörüProf. Dr. Mehmet Nesip Öğün ve Genel Sekreter Oğlucan Topal’ı kabul etti

Kabulde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve ekonomisinin geleceğinin üniversitelere bağlı olduğunu vurguladı. Turizm ve inşaat gibi sektörlerin de önemli olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Öğrenci bambaşka bir ekonomidir. Çünkü, öğrencinin burada hemen hemen tüm yıl kalması dolayısıyla rakamlara baktığımızda, öğrencilerin veya eğitim sektörünün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekonomisine yıllık 1 milyar dolar civarında olduğunu görürüz. 1 milyar dolar bugün yılda 9 milyar TL’ye yakındır. Dolayısıyla bu çok önemli bir rakamdır. O bakımdan üniversitelere gözümüz gibi korumamız lazım. Niteliği tabii ki yükseltmek lazım. Gelen öğrencinin kalitesi de önemlidir. Çünkü buradaki yaşamı olumsuz etkilememesi lazım. Buna tabii ki dikkat etmemiz lazım. Elbette birtakım sınavlar var. Birtakım puanlamalar var ama buna dikkat etmek lazım. Doğru insanları buraya çekmemiz lazım. Çünkü eğer halkın huzurunu bozarlarsa o zaman buraya zararı olur. O bakımdan nitelik ve nicelikli öğrenci çekebilmek çok önemli. Ama neticede Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti en zoru başarmıştır. Bir eğitim adası bir marka olarak adını duyurmuştur. Bütün dünyada Türkiye de dahi bütün dünyada bunu başarmıştır. Üniversiteleriyle onların kampüsleri ile onların yaptıkları yatırımlarla her türlü imkân burada öğrenciye verilebilmektedir” dedi.

Kabulde söz alan Akdeniz Karpaz Üniversitesi RektörüProf. Dr. Mehmet Nesip Öğün, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yeni görevinde başarılar dilerken, kabulden duyduğu memnuniyeti belirtti. Rektör Prof. Dr. Mehmet Nesip Öğün konuşmasında, Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nin Kıbrıs’ta kurulan 5 büyük üniversiten sonra, 6. kurulan üniversite olma özelliğini taşıdığını, 1000’i aşan öğrenci mevcudu bulunduğunu söyledi. Öğün ayrıca, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Başbakanlığı Pandemi Dönemi’nde aldığı etkili önlemler sayesinde, öğrenci kaybı yaşamadan hatta artırarak bu dönemi geçirmekten duydukları mutluluğu dile getirdi. Kuzey Kıbrıs’ta kaliteyi önde tutacak şekilde eğitim vermeyi amaçladıklarını anlatan Öğün, üniversitelerinin büyümeye devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkan Ersin Tatar, artık internet çağında bilgiye ulaşımın her zamankinden daha kolay olduğunu vurgularken, internet üzerinden milyonlarca kitaba ve bilgiye her üniversitemizden ulaşabildiğine dikkat çekti.Tatar konuşmasına şöyle devam etti: “Altyapı eskiye göre çok daha iyi bir durumdadır. Yatırımlar fevkalade artmıştır. Marka olarak adımız duyulmuştur. Elbette bu pandemi dönemindeki başarımız da, buradaki hayatın daha güvenli olduğu noktasında bir imaj ortaya çıkarmıştır. O algı çok iyi olmuştur. Çünkü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, sağlık altyapısıyla ve sağlıktaki başarısıyla, sadece kendi halkına değil, aynı zamanda turist ya da aynı zamanda buradaki öğrenciye de gerekli sağlık hizmetleri verebilecek pozisyonda ve durumdadır. Kapasitesi de buna göre artmıştır. Bir Acil Durum Hastanesi’nin yapılmış olması sadece devlet hastaneleri değil aynı zamanda özel sektör hastanelerinin de halkın, turistin, öğrencinin hizmetinde olması bunlar hep geleceğe yönelik Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına umut verici gelişmelerdir.”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulün sonunda, Akdeniz Karpaz Üniversitesi’ne başarılar dileyerek, pandemi dönemi yavaş yavaş geride kalırken, üniversitenin öğrenci sayısındaki artış ve haliyle ekonominin de daha iyi olacağı düşüncesini vurguladı.