Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuşoğlu 10 Kasım dolayısıyla mesaj yayımladı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuşoğlu 10 Kasım dolayısıyla mesaj yayımladı

[ad_1]

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 83’üncü ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Çavuşoğlu mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu halkıyla birlikte İstiklal mücadelesini zafere ulaştırmış, büyük devlet adamı ve lider olarak, ülkesinin modernleşme ve dönüşüm hamlelerini cesaretle gerçekleştirmiştir” dedi.

“O’nun evrensel değerlere dayanan düşünceleri, ilke ve inkılapları ile modern Türkiye’nin önü açılmıştır” ifadelerine yer veren Çavuşoğlu, Atatürk’ün “büyük eserim” dediği, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, ilelebet yaşayacağına hiç kuşku olmadığını dile getirdi.

Büyük bir sevgiyle Atatürk’e bağlı olan Kıbrıslı Türkler’in de demokrasinin, laikliğin ve çağdaşlaşmanın temelleri olan Atatürk ilke ve devrimlerini kılavuz olarak benimsediği ve adımlar attığını kaydeden Çavuşoğlu, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurlandığı günün yıldönümünde, aziz hatırası önünde saygıyla eğilir, sevgi ve rahmetle anarım” dedi.

 



[ad_2]