Tam 7 kilo 390 gram!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Kilo aldığını sanan kadının karnından çıkanl… Eskişehir’de, kilo vermek için hastaneye başvuran 44 yaşındaki Gülfer Kurt’un karnından 7 kilo 390 gramlık tümör çıkarıldı. Hastaneye geldiğinde kendisini hamile gibi hissettiğini ifade eden Kurt, “Ultrasonda kitlenin büyük olduğu söylendi. Kitle, günlük hayatınızı yatmanızı,…

Eskişehir’de oturan evli ve 1 çocuk annesi, ev kadını Gülfer Kurt, ortalama 1 senedir yaşadığı karnındaki şişkinlik sebebiyle birçok hastaneye başvurdu. Kurt’a gaz şişkinliği ve mide spazmı teşhisi koyuldu, ilaç tedavisine başlandı. Başka bir hastanede ise böbrek taşından kuşku edilip röntgen çekildi.

yeni-proje-12.jpg

Karnının devamlı büyümesinden dolayı kilo aldığını düşünen Kurt, geçen cuma Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde dahiliye polikliniğine gitti. Burada yapılan ultrasonda Kurt’un karnında büyük bir kitle olduğu tespit edildi. Yunus Emre Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Zafer Tiftik tarafınca ameliyata alınan Kurt’un karnından 2 saatlik operasyonla 85 santimetre büyüklüğünde ve 7 kilo 390 gram ağırlığında tümör çıkarıldı.

Op. Dr. Mehmet Zafer Tiftik, Gülfer Kurt’un ilk olarak hastaneye kilo vermek için başvurduğunu söyledi. Yapılan incelemenin peşinden karnında kitle olduğunun tespit edildiğini ifade eden Op. Dr. Tiftik, şunları kaydetti:

“Hastamız genç bir hastamızdı. Göbek altı-üstü mediyan dediğimiz büyük bir kesiyle çıkarmak durumunda kaldık. Yaklaşık 7 kilo 390 gram ağırlığında 35 santim uzunlukta çevresi de sanıyorum 85 santim civarındaydı. Büyükçe bir kitleyi çıkarttık. Tabii kitle çıktıktan sonraki ilk 24 saatte hastamız çok iyi sonuç verdi. Çok çabuk toparladı ve 2 gün içinde de ayağa kaldırıp, mobilize hale getirdik. Tabii hastanın garip tarafı şu; zayıflamaya çabalarken birkaç doktora gitmesi, tesadüfen bir dahiliye uzmanı tarafınca tespit edilmesi ve hemen arkasından hızlı bir şekilde bizlere geldi. Yunus Emre Devlet Hastanesi de bu mevzuda büyük ve rüştünü ispatlamış bir hastane. Çok sayıda önemli ameliyatların yapılabildiği üçüncü basamak bir hastane. Biz de hastanemizde, hastamıza gerekli olan tüm tetkikleri, hazırlıkları tamamladık. Deneyimli ameliyat ekibimizle, kadromuzla birlikte hastanın ameliyatını gerçekleştirdik”

‘BİR YILDA 7 KİLOYA ULAŞMIŞ’

Gülfer Kurt’un karnındaki 7 kiloyu aşan tümörün 1 yılda çok hızlı büyüdüğünü tahmin ettiklerini belirten Op. Dr. Tiftik, “Benim bu kestirmem çok zor fakat hastamızın ifadesi ortalama 1-1,5 yıl gibi kısa bir sürede hızlı bir şekilde büyümüş. Hastamız operasyon olmasaydı ne olurdu derseniz, muhtemelen başka bir rahatsızlık mesela bir akciğer, kalp problemi bazen emboli gibi, pıhtı atması gibi daha ağır bir tabloyla karşımıza başka şekilde gelebilirdi. Tesadüf bu şekilde geldi ve olay çok büyümeden çözmüş olduk. Çok sık karşılaşmıyoruz” diye konuştu.

Kilo aldığını sanan kadının karnından çıkanlara doktorlar bile inanamadı: Tam 7 kilo 390 gram!

Kilo aldığını sanan kadının karnından çıkanlara doktorlar bile inanamadı: Tam 7 kilo 390 gram!

Tam 7 kilo 390 gram!

Yorumlar kapalı.