Tadilatı tamamlanan barınak bugün hizmete açıldı

featured
Tadilatı tamamlanan barınak bugün hizmete açıldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Girne bölgesine bağlı olan ve 43 yıldır herhangi bir tamir ya da tadilat işlemi yapılamayan Kayalar Balıkçı Barınağı hizmete girdi.

Barınağın açılış töreninde konuşan Kayalar Balıkçılık ve Su Ürünleri Dernek Başkanı İsmet Çakır, Kayalar Balıkçı Barınağı’nın tadilatında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ da, pandemiden dolayı sıkıntılı geçen 6 ay sonrasında, devletin yatırımlarına devam ettiğini söyleyerek, bölgeye böyle bir balıkçı barınağı ve halk plajının kazandırılmasından dolayı herkese teşekkür etti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir ihtiyacı olan bu yatırımın, devlettin halkının yanında olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

Barınağın tadili için belki biraz geç kalındı ama istenildiği zaman bazı şeyler yapılabiliyor bunu da gördük” diyen Bakan Oğuz, emeğin emekçinin ve üretimin yanında olmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Bakan Oğuz, bu barınağın bütün bölgedeki balıkçılara hizmet edeceğini de kaydederek, denizde zorda kalanlar içinde kullanılacak bir barınak olduğunu vurguladı.

 

 

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ise, Kayalar Balıkçı barınağının tadilat öncesinde çok kötü bir doğal koy, yada barınak gibi göründüğünü ancak tadilatın, istenince her şeyin değiştirilebileceğini ispat eden bir durumda olduğunu söyledi.

“Bazı sorunlar olabilir, bazı güçlükler olabilir onların üstüne gidip çözüme kavuşturmak gerekir” diyen Başçeri, barınağın tadilatında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başbakan Ersin Tatar da konuşmasında, bölge halkından gelen talep üzerine bu projenin Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz tarafından önerildiğini belirterek, “İyi ki o zaman bu kararı almışız. Bu güzel eserin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Başbakan Tatar, yapılan işin ülke turizmi ve ekonomisine de büyük bir katkının müjdesi olarak gördüğünü kaydederek, ülkede sıkıntıların olabileceğini ama, her gün taş üstüne taş konduğunu ve Türkiye’nin de desteği ile KKTC’nin daha da büyük bir vizyon için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Başbakan Tatar, pandemi sürecini iyi yönetebilen, aldığı kararlar ve dik duruşu ile bütün bilim dünyasının tavsiyelerini de çok dikkatli bir şekilde aldıktan sonra, hem sağlık hem de ekonomik alanda dünyanın takip ettiği açılım sürecini Kuzey Kıbrıs’ın da takip ettiğini kaydetti.

Tatar, “Bayramda Türkiye’den dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek olanlar olacak. Bir karantina meselesi var. Bugün halen daha İngiltere’ye 7 gün karantina uygulanmaktadır bunun da ele alınması gerekmektedir. Çünkü Rum tarafı yakın bir gelecekte İngiltere’ye karantinayı kaldırıyor” dedi.

Başbakan Tatar, kısır döngüleri bir tarafa bırakarak, geniş vizyona bakılması gerektiğinin altını çizerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her geçen gün daha da güçlendiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Kayalar Balıkçı Barınağı’nın açılışı Başbakan Ersin Tatar tarafından gerçekleştirildi. (BRT)

Tadilatı tamamlanan barınak bugün hizmete açıldı