SÜTEK’te çalışan bir personel pozitif,çoğu çalışan birinci derece temaslı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

SÜTEK’te çalışan bir personel pozitif,çoğu çalışan birinci derece temaslı



[ad_1]

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK), kurumda çalışan bir personelin Kovid-19 testinin pozitif çıkmasından dolayı birçok çalışanın birinci derece temaslı olarak karantinaya alındığını duyurdu.

Kurum’dan yapılan açıklamada, tüm kurum personeline yapılan PCR testlerinde diğer tüm personelintestlerinin negatif çıktığı belirtildi.

SÜTEK olarak gerek süt toplama gerekse analizlerin yapılması ve dağıtım ile ilgili gerekli tüm önlemlerin alındığı ifade edilen açıklamada, süreç içerisinde sütün toplatılması, dağıtılması ve tahlil işlemlerinin aynı şekilde devam ettiği duyuruldu.

SÜTEK’in veznesinin kapalı olacağından, bu süreçte ödemelerde aksama yaşanmaması için, iç piyasa fatura ödemelerinin son günüolan 1 Şubat Pazartesi günü, imalatçıların fatura ödemelerini Kooperatif Merkez Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıflar Bankası’nda bulunan SÜTEK hesaplarına havale ederek gerçekleştirebilecekleri belirtildi.

Açıklamada, banka hesap numaralarını bilmeyen imalatçıların 05488663202 numaralı telefondan bilgi alabilecekleri de kaydedildi.

[ad_2]