Sucuoğlu:Vatandaşların alım gücünün korunması için gerekli çalışmalar yapılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

Başbakan Faiz Sucuoğlu, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.

Sucuoğlu, kamu disiplinin önemine dikkat çekerek “Disiplin yoksa başarı yoktur. Biz bu otoriteyi sağlamak zorundayız. Bir zafiyet varsa kabul etmeyeceğiz” dedi.

Vatandaşların alım gücünün korunmasının önemine de işaret eden Başbakan, marketlerde beklenen indirimlerin olmadığını, seradaki fiyatları görmek istediğini ve bu konuda girişim yapacağını ifade etti.

Ülkede daha fazla sınır kapısı açılmasına yönelik değerlendirmede bulunan Sucuoğlu, memur ve polis sayısında sıkıntı olduğunu söyledi.

Sucuoğlu “Polisin personel sayısını çok hızlı şekilde artırmalıyız. Bu konuda girişimlerimiz olacak. Bunu başardığımız anda yeni kapılar da açılabilecek, mevcut kapılar da genişleyebilecek” diye konuştu.

Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti -Yeniden Doğuş Partisi hükümetinin beş yıllık bir hükümet olduğunun altını çizen Başbakan Sucuoğlu, disiplin, otorite ve vatandaşın memnuniyetine çok önem verdiğini belirtti.

Bakanlıklarla ilgili üç ayda bir anket yaptırmayı hedeflediğini ve bakanlıkların performansının böylelikle ortaya çıkacağını anlatan Başbakan,

performansın düşük olması halinde kabinede değişimlerin olabileceğini söyledi.

Yerel seçimler ve belediye sayıları konusunda da açıklama yapan Başbakan Sucuoğlu, İçişleri Bakanlığı ve Belediyeler Birliği’nin belediye sayısını 12’ye düşürecek bir çalışma yaptığını ve bu çalışmanın hayata geçmesi ile yerel seçimlere gitmeyi hedeflediklerini söyledi.

Belediye sayılarında küçülmenin kaçınılmaz olduğunu dile getiren Başbakan, yeni oluşacak belediyelere daha fazla maddi destek yapılacağını, daha fazla güç ve yetki verileceğini, devletin de denetleyici olacağını belirttive “Devlet gerekirse kayyum bile atayabilecek” dedi. BRT

 

 

 

 

Sucuoğlu:Vatandaşların alım gücünün korunması için gerekli çalışmalar yapılacak