Sucuoğlu:Tek hedefimiz tek başına iktidar olmaktır – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Sucuoğlu:Tek hedefimiz tek başına iktidar olmaktır




 

Ulusal Birlik Partisi’nin 22’nci Olağan Kurultayı Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı.

3 adayın yarıştığı kurultayda UBP Genel Başkanlığı’na Faiz Sucuoğlu seçildi.

Toplam 8 bin 727 kişinin oy kullandığı kurultayda Faiz Sucuoğlu 5 bin 295  oy aldı.

Genel Başkanlık için yarışan Hasan Taçoy 2 bin 869; Zorlu Töre ise 468 oyla yarışı tamamladı. Geçersiz oy sayısı ise 95.

Hasan Taçoy ve Zorlu Töre Sucuoğlu’nu tebrik ederken, Sucuoğlu’nu destekleyenler kurultay salonunda kutlamalar yaptı.

UBP Genel Başkanlığı’na seçilen Faiz Sucuoğlu, seçimi kazanmasının ardından yaptığı konuşmada, “UBP’ye yakışan bir demokrasi örneğini hep birlikte gösterdik” dedi.

Tek hedeflerinin tek başına iktidar olduğunu belirten Sucuoğlu, parti içinde var olan birliktelikle UBP’nin erken genel seçimde tek başına iktidar olacağını söyledi.

Diğer adaylara da teşekkür eden Sucuoğlu, “Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Gemi su alırsa hepimiz zarar görürüz. Biz gemiyi batırmayacağız. Hiçkimse kaybetmeyecek, omuz omuza devam edeceğiz” dedi.

Birlik ve bütünlüğe inanan birisi olduğunu ifade eden Sucuoğlu, UBP’de küskünlük ve kutuplaşmanın parti içerisinde asla olmayacağını vurguladı.

Sucuoğlu, konuşmasında UBP’nin Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Kıbrıs konusunda ortaya koyduğu tezlerin hepsine yüzde yüz destek verdiğini de söyledi.

Anavatan Türkiye ile birlikte yıllardır bu davayı götürdüklerini ve götürmeye devam edeceklerini de kaydeden Sucuoğlu, Türkiye sevgisinin UBP içerisinde asla tartışılamaz olduğunun altını çizdi.

Sucuoğlu, “Anavatan Türkiye yıllardır karşılıksız bir şekilde en zor zamanlarda yanımızda durmuştur dolayısıyla Kıbrıs Türk Halkının en büyük şansı anavatanının olmasıdır” dedi.

Faiz Sucuoğlu, konuşmasında partisinin ülke ekonomisine verdiği önemi de vurguladı.

Erken seçim sonu veya seçime kadar kurulacak seçim hükümetinin en önemli hedefinin ekonomi olacağını da vurgulayan Sucuoğlu, “vatandaşımızın cebindeki 5 kuruşu 10 kuruş nasıl yapabiliriz, onun kavgasını ve mücadelesini vereceğiz” dedi.

“Bizim siyaset anlayışımızda ben yoktur, biz varız” diyen Sucuoğlu, yeni oluşacak Parti Meclisi’nde çok ciddi kararları birlikte alacaklarını söyledi.