Sucuoğlu: Genel Sağlık Sigortası ile ilgili kararlılığımız ortadadır

featured
Sucuoğlu: Genel Sağlık Sigortası ile ilgili kararlılığımız ortadadır
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu Evrensel Hasta Hakları Derneği Başkanı Emete İmge başkanlığındaki yönetim kurulu üyelerini kabul ederek görüştü.

Evrensel Hasta Hakları Derneği Başkanı Emete İmge kabulde yaptığı konuşmada pandemi dolayısıyla Genel Sağlık Sigortası Yasa çalışmasının ertelendiğine dikkat çekerek hasta hakları açsından bu yasanın önemine değindi.

Hastaların sağlığa erişimine etki edecek önemli bir yasa olduğunu kaydeden İmge, konunun takipçisi olduklarını kaydetti. Sosyal Sigortalıların ilaca erişimi noktasındaki hassasiyetlerini de ortaya koyan imge, kamu hastanesi eczanesinde olmayan sigorta ilaç listesindeki ilaçlara kolay erişimin sağlanmasının da başlıca talepleri arasında olduğunu kaydetti.

Bakan Sucuoğlu da konuşmasında, Sağlık Bakanlığı döneminde Genel Sağlık Sigortası ile ilgili son derece ciddi çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak konunun şimdi de Çalışma Bakanlığı’nın uhdesinde olduğunu ve çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

“Hedefimiz yıl sonuna kadar yasayı meclise getirmekti” diyen Sucuoğlu ancak Mart ayından bu yana tüm enerjinin pandemi süreci ve ekonomik açılımlara verildiğini belirterek, tekrardan çalışmaların hız kazanacağını vurguladı.

Sucuoğlu “ Türkiye ile yapılan protokol ile tüm yol haritası çizilmiştir. Geri adım atmak söz konusu değildir. Genel Sağlık Sigortası ile ilgili kararlılığımız ve motivasyonumuz ortadadır. Çok ciddi emek sarf ettiğimiz Genel Sağlık Sigortası ile ilgili çalışmalarımızı en kısa zamanda tamamlamayı arzu ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sucuoğlu: Genel Sağlık Sigortası ile ilgili kararlılığımız ortadadır