Sucuoğlu: Bayram öncesi gerekli prosedürü tamamlamayı hedefliyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yeni hükümetin oluşumuna yönelik istişare ve değerlendirmelerde bulunmak üzere Meclis’te temsil edilen siyasi partilerle başlattığı görüşmelerini tamamladı, görevi UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’na verdi…

Dün YDP, HP ve DP ile görüşen Tatar bugün de Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ve heyeti ile Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Başbakan Faiz Sucuoğlu ile ayrı ayrı bir araya geldi…

Erhürman, Cumhurbaşkanı Tatar ile görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı ile yaptıkları görüşmenin hükümet kurma dönemlerindeki rutin görüşmelerden biri olmadığını söyledi.

Yaşananların normal olmadığını belirten Erhürman, sürece ilişkin “maskaralık” eleştirisinde bulundu…

UBP Genel Başkanı Başbakan Faiz Sucuoğlu da görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, aritmetik olarak hükümeti kurma görevinin UBP’ye verilmesinin daha mantıklı olacağını söyledi…

Cumhurbaşkanı Tatar, saat 17.00’de ise UBP Genel Başkanı Başbakan Faiz Sucuoğlu’nu hükümeti kurma görevi vermek üzere Cumhurbaşkanlığına çağırdı…

Cumhurbaşkanı Tatar, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Sucuoğlu’na hükümeti kurma görevini vermesinin ardından açıklama yaptı.

Tatar, hükümeti kurma görevini UBP Genel başkanı Faiz Sucuoğlu’na verdiğini açıklayarak, sürecin en erken zamanda tamamlanmasını temenni etti.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın görüşmelerinde yaptığı açıklamalara da değinen Tatar, Erhürma’ın söylemlerinin üzücü olduğunu ifade ederek, bu söylemleri kınadı.

Cumhurbaşkanı Tatar, ülkede ve dünyada büyük bir kriz olduğunu anımsatarak, sürecin elden geldiğince iyi yönetmenin önemine işaret etti.

“En erken zamanda önemli meselelere odaklanmak önemlidir” diyen Tatar, “sorumluluklarımız büyüktür. Zaman zaman görüş ayrılıkları olabilir. Arzu edilmeyen olaylar olabilir. Yapılan değerlendirme neticesinde hükümeti kurma görevini Sucuoğlu’na vermek gerektiği kanaaitine ulaştım” dedi.

Tatar, ülkenin boşlukta olmadığını, yeni hükümet kurulana kadar da görevlerini devam ettireceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı, memleketin geleceği için hayırlı olmasını diledi.

Başbakan Faiz Sucuoğlu da, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın kendilerini tekrardan Cumhurbaşkanlığına davet ettiğini ve hükümeti kurma görevini verdiğini belirtti.

Hayırlı olmasını dileyen Sucuoğlu, zaman kaybetmeden çalışmalarını bitirip, Pazartesi günü Bakanlar Kurulu listesini sunarak, bayram öncesi gerekli prosedürü tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.Sucuoğlu, önce koolisyon ortakları ile görüşeceklerini, ardından bir değerlendirme yapacaklarını belirtti.

Hükümetin bozulma nedeninin kabine değişikliği olduğunu anımsatan Sucuoğlu, yeni kabinenin arzu edilen şekilde devam edececeğini söyledi.

BRT

Sucuoğlu: Bayram öncesi gerekli prosedürü tamamlamayı hedefliyoruz