Sucuoğlu açıklama yaptı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Sucuoğlu açıklama yaptı




Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adaylarından millevekili Faiz Sucuoğlu, yaptığı açıklamada, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Başbakan Ersan Saner’in içerisine düştüğü durum, yaşadıkları ve etrafında gelişen olayların tamamından büyük üzüntü duyduğunu kaydetti.

Hiçbir aile babasını ne bu durumda görmek, ne hiçbir devlet görevlisine bu şekilde şantaj yapılmasını izlemek istediğini belirten Sucuoğlu, “Ben Faiz Sucuoğlu’yum. Benim tavrımı, tarzımı en iyi UBP’liler bilir… Sayın Ersan Saner’in yazılı açıklamasını büyük bir üzüntü içerisinde okudum. Satır satır, açıklamasının tamamında beni hedef göstermektedir.” ifadelerini kullandı.Bu görüntülerin yaratılmasının Ersan Saner’in kendi suçu olduğunu öne süren Sucuoğlu, görüntülerin yayılmasında kendisinin hiçbir dahili, talimatı ve çabasının olmadığını belirtti.

Polise gitmeme nedenini de açıklayan Sucuoğlu, “polise gitmeme nedenim de Sayın Saner’in aile bütünlüğü ve mahremiyetine müdahale etmemek adına, bunu bir sır olarak sakladım. Kimseyle de paylaşmadım. Bana gelenleri de kibarca kovdum” dedi.

“Ersan Bey’in yapmış olduğu suçlamaların tamamını reddediyorum. Tamamını iade ediyorum. Ortada bir komplo varsa, patlayan skandalın ardından benim hedef alınmamdır.” Diyen Sucuoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu kadar açık ve net ifade ediyorum: Bu olayda benim kusurumu bulsunlar, değil siyaseti bırakmak, ülkeyi terk ederim. Yapılan mesnetsiz, dayanaksız suçlamaları aynen iade ederim. Hak etmiyorum, benim de yasal haklarım saklıdır.”

Faiz Sucuoğlu, “bilinmesini isterim ki, bu komploya karışan kim varsa, iki gözümün biri olsa, bu partide yeri yoktur. Partimizin bu konuda tüm gerçekleri ortaya çıkarmak esas görevidir. Bunu Sayın Ersan Saner için de peşini bırakmadan sonuna kadar kovalayacağım.” dedi.

Polise ve yargıya sonuna kadar güvendiğini kaydeden Sucuoğlu, “Ersan Bey’e aynı üslup ve tarzda saldırmayacağım. Kendisine küsmeyeceğim, gücenmeyeceğim. Yaralarını en erken zamanda sarması için gerekli arkadaşlığı, kardeşliği, dayanışmayı göstermeye hazırım.” ifadelerini kullandı.