SU ZEHİRLENMESİ 20 dakikada iki litre su içti hayatını kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

ABD’ye tatile giden Ashley Summers adlı bir kadın, sıcak havada susuzluğunu gidermek için 20 dakikada dört şişe su içti. Doktorların düşük tuz seviyeleri sebebiyle su zehirlenmesi teşhisi koyduğu Summers, yaşamını kaybetti.

ABD’de Ashley Summers adlı kadın, sıcak havada susuzluğunu gidermek için 20 dakikada dört şişe su içince su zehirlenmesi sebebiyle yaşamını kaybetti.

Ashley, ailesi ile birlikte tatilde olduğu sırada baş ağrısı ve baş dönmesi gibi dehidrasyon emareleri yaşamaya başladı. Ne kadar su içerse içsin susuzluğunu gideremeyince, ortalama dört adet 500 ml’lik su şişesine eşdeğer su içti.

Ağır beyin şişmesi nedeniyle hayatını kaybetti

Ashley daha sonra evine döndü, ama garajda aniden bayıldı. Ağır beyin şişmesi sebebiyle Indiana Üniversitesi Sağlık Arnett Hastanesi’ne kaldırıldı, ama kurtarılamadı.

Su zehirlenmesi yaz aylarında daha yaygın

Doktorlar, kanındaki düşük tuz seviyeleri sebebiyle su zehirlenmesi veya hiponatremi teşhisi koydu. Bu durum, çok fazla su içilmesi sonucu vücuttaki sodyum seviyelerinin düşmesiyle meydana gelir.

Uzmanlar, su zehirlenmesi vakalarının yaz aylarında daha yaygın olduğunu belirtti. Özellikle dışarıda çalışanlar veya sık sık egzersiz yapanlar, bu ölümcül hastalığa daha yatkın olabilir.

SU ZEHİRLENMESİ 20 dakikada iki litre su içti hayatını kaybetti

Yorumlar kapalı.