SPOT, SİTA ve birçok kurumun katılımıyla Alagadi sahilinde etkinlik düzenleniyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

SPOT, SİTA ve birçok kurumun katılımıyla Alagadi sahilinde etkinlik düzenleniyor

[ad_1]

Dünya Çevre Günü dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti (SPOT) , Kıbrıs Türk Siyasal ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (SİTA) , Girne St. Hilarion Rotary Kulübü, Kuzey Kıbrıs Inner Wheel Kulüpleri, North Coast Kitesurfing Club ve Kites and Bananas işbirliği, Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın da katılımı ile  yarın Alagadi sahilinde etkinlik düzenliyor.

Saat 15:30’da Alagadi Turtle Paradise Beach Bar ve Restoranı’nda toplanmayla başlayacak etkinlikte,  konuşmalar sonrasında Saat 16.30’da sahil temizliğine geçilecek ve etkinlik 18.00’de son bulacak.

SPOT’tan yapılan yazılı açıklamada,

Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti’nin (SPOT) 1992 bu yana deniz kaplumbağalarının korunmasına adadığı çalışmalarına başladığı yer olan Alagadi Özel Çevre Koruma bölgesinde, Dünya Çevre Gününü kutlamak üzere bir etkinlik düzenlemekteyiz. KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın katılımı ile birçok derneğin de iştirak edeceği bu sahil temizliği etkinliği sadece sahilimizi temizlemeyi değil, günden güne artan deniz kaplumbağası sevgisini de pekiştirmeyi amaçlamaktadır. 5 Haziran cumartesi Çevre Gününde, hem ülkemizin en çok ziyaret edilen halk plajı hem de kaplumbağaların en yoğun yumurtlama yaptığı sahillerden birisi olan Alagadi sahilimizi temizleyerek yaban hayatın ve insanların harmoni içerisinde olabileceğini tüm halkımıza yeniden hatırlatmak istiyoruz.

Kıbrıs’ın simgesi olan deniz kaplumbağalarını tanıtmak ve plastik kullanımının azaltılması için farkındalık oluşturmak gibi amaçlara da hizmet edecek olan bu etkinliğimizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Saat 15:00’da Alagadi Turtle Paradise Beach Bar ve Restoran’ında toplanmaya başlayacağız. Saat 16:00 sayın cumhurbaşkanımız aramıza katılacak. İlgili konuşmalar sonrasında Saat 16:30’da sahil temizliği başlayacak. Saat 18:00 etkinliğimiz son bulacaktır.

Bu etkinlik SİTA – Kıbrıs Türk Siyasal ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi, Girne St. Hilarion Rotary Kulübü, Kuzey Kıbrıs Inner Wheel Kulüpleri, North Coast Kitesurfing Club ve Kites and Bananas işbirliği ile gerçekleştirilmektedir.’ denildi.

 

 

 

 

 



[ad_2]