Sporda antrenmanlar ve maçlar başlıyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Spor

Sporda antrenmanlar ve maçlar başlıyor

Sporda antrenmanlar ve maçlar başlıyor


45/2018 Bulaşıcı Hastalıklar Yasası Kapsamında toplanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda Sağlık Bakanlığı aşağıda belirtilen ek tedbir kararlarının uygulanmasına karar verdi.

Kararların 7 ve 8’inci maddeleri spora yönelik olurken bazı spor dallarının 1 Kasım’da, temassız ve az riskli spor kategorilerinin ise 1 Ekim’de başlatılmasına, 15 ekimden itibaren de federasyonların uygun göreceği zamanda müsabakaların seyircisiz olarak yapılmasına karar verildi.

Ayrıca sporcuların iç bulaş ve çıkan vaka sayılarına göre PRC testlerinin periyodik olarak tekrarlanmasına karar verildi. 7 ve 8’inci maddeler şu şekilde:

7. Boks, güreş, yakın dövüş ve kempo spor dallarının 01 Kasım 2020 tarihine kadar yapılmamasına

8. Temassız ve az riskli spor kategorilerinin 01 Ekim 2020 tarihinden itibaren antrenmanlarının başlatılmasına, 15 Ekim 2020 tarihinden sonra Federasyonun uygun göreceği zamanda müsabakaların seyircisiz olarak yapılmasına karar verilmiştir.
Tüm sporcuların iç bulaş ve çıkan vaka sayılarına göre PCR testlerinin periyodik olarak tekrarlanmasına karar verilmiştir