Sosyal Güvenlik Kurumu diş implantını karşılıyor mu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Sosyal Güvenlik Kurumu diş implantını karşıl… Ağız ve diş sağlığı alanında, geleneksel yöntemlerin yerini modern ve teknolojik yöntemlerin aldığı gözlemleniyor. Kemik içine yerleştirme yöntemi olarak bilinen implant, bu alandaki modern tedavi yöntemlerinden biri olarak öne çıkıyor. Peki hangi diş tedavileri devlet tarafından karşılanıyor?

Ağız ve diş sağlığı alanında, geleneksel yöntemlerin yerini modern ve teknolojik yöntemlerin aldığı gözlemleniyor. Kemik içine yerleştirme yöntemi olarak bilinen implant, bu alandaki modern tedavi yöntemlerinden biri olarak öne çıkıyor. Peki hangi diş tedavileri sosyal güvenlik kurumu tarafından karşılanıyor?

DEVLETİN TEDAVİ MASRAFLARINI KARŞILAMA KRİTERLERİ

Hangi diş tedavilerinin devlet tarafından karşılanıp karşılanmadığı, önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Devlet, sağlık giderlerini zorunluluk unsuru gözeterek karşılarken, lüks veya tercihe dayalı tedavilerin masraflarını karşılamıyor. Örneğin, diş tedavisi sırasında kıymetli maden birleşimi olan uygulamalar ya da 18 yaşından küçük kişilerin ortodonti tedavileri devlet tarafından karşılanmıyor.

İMPLANT TEDAVİSİNİN KOŞULLARI VE KARŞILANMASI

Implant tedavisinin sosyal güvenlik kurumu tarafından karşılanabilmesi için belirli koşulların sağlanması gerekiyor. Kişinin sağlık muayenesi sonucunda belirlenen bulgulara göre, implant tedavisi karşılanabiliyor. Bu bulgular arasında kist ve doku kaybı, dişsizlik, damak veya dudak yarığı gibi durumlar yer alıyor. Sağlık kurulu raporu ile desteklenen bu bulguların varlığında, sosyal güvenlik kurumu tarafından tedavi harcamaları karşılanıyor. Ancak, tedavinin yüksek maliyeti nedeniyle kişiler bazen kendi ceplerinden ödeme yapmak durumunda kalabiliyorlar.

ENGELLİ BİREYLERDE TEDAVİ DESTEĞİ

Engelli bireylerin implant tedavisi masrafları, devlet tarafından karşılanabiliyor. En az %40 engeli bulunan kişiler, ilgili tedavi ücretlerinden muaf tutuluyorlar. Bu kişilerin, Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelere başvurarak rapor almaları gerekiyor. Raporda özel uzmanlık yapmış üç diş hekiminin imzasının gerekliliği aranıyor.

“Sosyal Güvenlik Kurumu diş implantını karşılıyor mu?” haberi, 16 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu diş implantını karşılıyor mu? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu diş implantını karşılıyor mu? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 16 Şubat 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Sosyal Güvenlik Kurumu diş implantını karşılıyor mu?

Yorumlar kapalı.