Sivil Savunma Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı’nın ilk ayağı tamamlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Komitesi’nin ve İlçe Kriz Yönetim Merkezlerinin Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele’de aktif olarak görev aldığı “Sivil Savunma Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı-2021’in 1’inci günü faaliyetleri icra edildi.

Başbakanlık Müsteşarı ve Afet Acil Durum Yönetimi Komitesi Başkanı Hüseyin Cahitoğlu, Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Komitesi toplantı salonunda tatbikatla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Cahitoğlu, tatbikatın; ülkede muhtemel afet ve acil durumlara yönelik olarak afet yönetimi sisteminin hazırlık ve müdahale safhalarının denenmesi ve varsa eksikliklerinin tespit edilerek giderilmesi amacı ile sistem içerisinde yer alan bakanlık, kurum ve kuruluşların katılımı ile gerçekleştirildiğini belirtti.

Birinci gün faaliyetlerini anlatan Hüseyin Cahitoğlu, olası bir depreme ilişkin senaryo çerçevesinde atılan adımları ve yapılan faaliyetleri anlattı.

Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü Faaliyetleri yarın 15.00 – 17.00 saatleri arasında Gazimağusa Palm Beach bölgesinde oluşturulan tatbikat alanında gerçekleştirilecek.

Başbakanlık Müsteşarı ve Afet Acil Durum Yönetimi Komitesi Başkanı Hüseyin Cahitoğlu, tüm halkı tatbikatı izlemeye davet etti.

 

[ad_2]

Sivil Savunma Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı’nın ilk ayağı tamamlandı