Sinevizyon Uluslararası Film Festivali’ne başvurular başladı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Kültür-Sanat

Sinevizyon Uluslararası Film Festivali’ne başvurular başladı




Her yıl Kıbrıs Türk Sinema Televizyon Derneği tarafından organize edilen SİNEVİZYON Uluslararası Film Festivali’ne başvurular başladı.
Toplam 23 filmin seçileceği ve ilk üçe giren filmin yönetmenine plaket verilecek olan SİNEVİZYON Uluslararası Film Festivali, önümüzdeki sene, “Sinemacı Nafi” ödülleri yanında Medya ödülleri de verecek.

Dernekten verilen bilgiye göre, 4. SİNEVİZYON Uluslararası Film Festivali’nin ödül töreni, her yıl olduğu gibi, KKTC’de gerçekleştirilecek.

Açıklamada, KKTC’nin kültür ve sanatını yurt dışına taşıyarak ülkede çekilen filmleri tanıtmak ve aynı zamanda ülke turizmine katkı sağlamak amacı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden başvuran filmlerin gösteriminin, protokol imzalanan ülkelerde yapılacağı bilgisi de paylaşıldı.

Başvuruların Nisan 2022’ye kadar devam edeceği yarışmaya, tüm başvurular filmfreeway.com/sinevizyon sitesinden kabul edilecek.

Detaylı bilgi almak isteyenler Kıbrıs Türk Sinema Televizyon Derneği’nin sosyal medya hesaplarından veya elektronik posta adresi üzerinden iletişime geçilebilir.