Sıla Usar İncirli:Bıçak gibi keskin karar verildi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Sıla Usar İncirli:Bıçak gibi keskin karar verildi




CTP Milletvekili Dr Sıla Usar İncirli BRT’de 14. Saat programına katılarak hükümet programı, Kovid ile mücadele kapsamında alınan tedbirler ve siyasi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İşte CTP Milletvekili Usar’ın söylediklerinden öne çıkan başlıklar:

“FARKINDA DEĞİL AZINLIK HÜKÜMETİ OLDUĞUNU”

“Bu azınlık hükümetinden doğrusunu isterseniz ben pek birşey de beklemiyorum. Ersan Saner’i dinlediğiniz zaman sanırsınız ki yeni bir seçim oldu ve 5 yıllığına da bu hükümet göreve geldi. Öyle bir hava idi. Farkında değil bunun bir azınlık hükümeti, erken seçim hükümeti olduğunu. Aslında bu hükümetin gerçekci olarak yapabileceği iki temel şey olduğunu. Bir tanesi Kovid ile mücadele ve diğeri de sağlıklı bir şekilde ülkeyi seçime götürmektir”…

“ACİL DURUM HASTANESİNİN AÇILMA HEDEFİ KONDU AMA TARİHİ YOK”

“Hükümet programına yeni acil durum hastanesinin en kısa zamanda açılması hedefini koydular. Onun tarihi yok. Personel veya diğer eksikliklerin tamamlanması hedefini koydular ama bunu nasıl yapacaklarını söylemiyorlar. Çünkü bence bilmiyorlar. Aşılarla ilgili meseleleri ortaya koydular ama aşılarla ilgili ne Sağlık Bakanlığı’nın, ne Dışişleri Bakanlığı’nın ne de Cumhurbaşkanlığı’nın aktif bir politika, çaba ortaya koyduğunu da görmedim” …..

 

“KOMŞUDA PİŞER BİZE DE DÜŞER”

“Komşuda pişer bize de düşer. Güney Kıbrıs’a gelsin, Türkiye Cumhuriyetine gelsin biz ordan alalım. Ama kaç tane aşı gelecek ne kadardır bizim ihtiyacımız, ne zaman gelecek. Bütün bunlarla ilgili çok edilgen bir tutum içerisindedirler”….

“ŞUBAT-MART AYINDA KOVİD AŞILAMASI YAPILMALI”

“Kovid aşılamasına Şubat, Mart ayında bizim başlamamız gerekir. En azından önemli bir kısmını tamamlamak gerekiyor. Gecikirse bu iş bu virus topluma yayılırsa kayıplarımız çok fazla olacak”…..

“İŞİNİ CİDDİ ŞEKİLDE İHMAL EDİYOR”

“Şuanda Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde öyle bir sıkışıklık var ki. Bir servisten bir kişi pozitif olsun bütün servis kapanacak durumdadır.Sayın Sağlık Bakanı Nalbantoğlu’ndaki sıkışıklığı seyreltmesi lazım. Niye siz Nalbantoğlu’ndaki sıkışıklığı alıp da Acil Durum Hastanesine biran önce aktarmıyorsunuz? Acil Durum Hastanesini 15 Kasım’da açtınız aradan 1 ay geçti. Yani 1 ayda bir taşınmayı planlayamayacak bir bakanlık kusura bakmasın işini ciddi şekilde ihmal ediyor demektir”….

“DENETLEYEBİLECEĞİNİZ KADAR RİSK ALINMALI”

“Mesele denetleyebileceğiniz kadar riski alabilmektedir. Burda hiç denetim yapılmadı. Sonra risk büyüdü. Şimdi baş edemedi hükümet ve böyle çok keskin karar aldı. Bu karardan dolayı da birçok insan olumsuz etkilendi. O olumsuz etkilenen insanların dertleri ile de kimse ilgilenmiyor”

 

“BU KARAR GEREKLİ MİYDİ? EVET ”

“Dün bıçak gibi keskin karar verildi. Bu karar gerekli miydi? Evet bu kadar başı boş durumda yerel bulaş artmışken bu kararları almak gerekliydi. Bir hekim gözü ile baktığım zaman çok endişeleniyorum yerel bulaş olduğunda bir anda artışla karşılaşabileceğimiz için. Ama konulara sadece hekim gözüyle bakmamak da gerekir.Sosyo-politik, sosyo-ekonomik ve sosyo-psikolojik olarak da bakmak gerektiğini düşünüyorum. Bu açılardan hükümetin bir bakışı yoktur”….

“YASAKLAYICI VE KISITLAYICI OLMAMALI”

“Hükümet sadece yasaklayıcı ve kısıtlayıcı olmamalıdır. Bir kararı aldıkları zaman o karardan etkilenen insanların mağduriyetlerini ve o insanların yaşadıkları kayıplarla ilgili de çalışma yapması lazımdı” …

“2018’DEKİ İRADE BUGÜN SOKAKTA YOK”

“Şuanda UBP kendisini ülkenin bir numaralı partisi zannediyor. Ocak 2018’deki irade bugünkü sokakta yoktur. Bugün sokağa çıktığınız zaman aslında UBP’nin gücünü kaybettiğini çok açık görürsünüz. Aslında başka diğer partiler de gücünü kaybettiler”….

“UBP’nin kurultayı sonu gelmeyen pembe diziye benzemiştir.Umarım başarılı bir şekilde kurultay yapılır ve mutlu sonla biter”