Şiddet mağduru kadınlara hukuki destek verilmesine yönelik imzalanan iş birliği protokolü uzatıldı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Şiddet mağduru kadınlara hukuki destek verilmesine yönelik imzalanan iş birliği protokolü uzatıldı




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği arasında ekonomik gücü yetersiz şiddet mağduru kadınlara hukuki destek verilmesine yönelik imzalanan iş birliği protokolü uzatıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yer alan protokol imza töreninde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı imza koydu.
Protokol; şiddete, cinsel sömürüye veya istismara maruz kalan , boşanma davası açmak için yeterli maddi imkanı bulunmayan kadınlara; koruma emirlerinin alınması ve boşanma davalarının açılıp yürütülmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi aracılığıyla ve onayıyla ücretsiz adli yardım desteği sağlanmasını hedefliyor.

Adli yardım desteği kapsamında, ekonomik gücü yeterli olmayan şiddet mağduru kadınlara Kıbrıs Türk Barolar Birliği tarafından Aile (Evlenme Ve Boşanma) Yasası kapsamında yapılan koruma emri başvuruları, istidaları ve boşanma davaları hususunda hukuki destek sağlanıyor.

Protokolün yürürlüğe girdiği Eylül 2018 tarihinden itibaren bugüne kadar 110 şiddet mağduru kadına Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından ücretsiz adli yardım desteği sağlandı.

Adli yardım desteğine nasıl başvurulabilir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü ve Şubelerine ya da Bakanlık Sosyal Medya hesaplarına başvurarak adli yardım desteği konusunda bilgi alınabilir.