Sibel Tatar, BRT’de projelerle ilgili açıklamalarda bulundu – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Sibel Tatar, BRT’de projelerle ilgili açıklamalarda bulundu




Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan komiteler ve çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Sibel Tatar, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın göreve gelmesinin ardından başlattıkları sosyal sorumluluk projelerini BRT’de değerlendirdi.

Sibel Tatar, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde çevre, insani konular ve spor dahil olmak üzere 14 komite oluşturuklarını anlattı.

Çevre Komitesi ile yapılan toplantıların ardından Sıfır Atık Projesi’ni hayata geçirmeyi hedeflediklerini ve bu proje için Tatlısu bölgesini pilot bölge seçtiklerini belirten Sibel Tatar, 5 Haziran Çevre Günü’nde Tatlısu’da başlayan projeyi ülke geneline yaymayı amaçladıklarını söyledi.

 

Önce Girne’den başlamak üzere tüm cam atıkları toplayıp orada camı dönüştüreceklerini belirten Sibel Tatar, “Makine camı toz haline getiriyor onu dönüştürüyor dolayısı ile Kuzey Kıbrıs’ın hepsini de camda başarılı olacak yani cam geri dönüşümü sağlanmış olacak” dedi.

Sibel Tatar, Sıfır Atık Projesi çerçevesinde yüzlerce plastik ve kağıt konteynerlerinin Tatlısu bölgesine yerleştirileceğini ve tüm çalışmaların 20 Temmuz’da başlatılacağını kaydetti.

Yurtdışı Kıbrıslı Türkler Komitesi’nin çalışmalarında da değinen Tatar, bu insanları kazanmak amacıyla bazı kolaylıklar ve fırsatlar sağlanması gerektiğini anlattı.

Projeleri arasında Ekim ayından başlamak üzere Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı okullarda anne-babaların çocukları ile karşılaştığı bir sorunun cevabını düzenlenecek interaktif kurslarda ve el kitabında bulabileceğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, kurulacak bir kadın kooperatifi ile evinden çıkamayan kadınlara iş üretmeyi öğreterek geçici bir yardım katkı yerine evlerine kendilerinin gelir sağlamasına imkan sağlanacağını da söyledi.