Şentop:AB, Kapalı Maraş’la ilgili açıklamamıza söz söyleme hakkına sahip değil – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

Şentop:AB, Kapalı Maraş’la ilgili açıklamamıza söz söyleme hakkına sahip değil

[ad_1]

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile KKTC’ye gerçekleştirdikleri ziyaretle ilgili konuştu.

Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC ziyareti sırasında yaptığı açıklamalar üzerine gerek Avrupa devletlerinden gerekse Amerika Birleşik Devletlerinden bazı tepkiler geldiğine dikkat çekti.

Şentop, Avrupa Birliği’nin verdiği sözleri tutmadığını ve Rum kesimini AB’nin kendi kurallarına ve hukukuna aykırı bir şekilde Kıbrıs’ın tamamının temsilcisiymiş gibi Birliğe dahil ettiğini, dolayısıyla Türkiye’nin kapalı Maraş ile ilgili açıklamasına bir söz söyleme hakkına sahip olmadığını vurguladı.

Şentop “Avrupa Birliği kendi kurallarına ve hukukuna aykırı bu tavrı karşısında Türkiye’ye kapalı Maraş ile ilgili açıklamamıza bir söz söyleme hakkına sahip değil. Önce kendi koydukları kuralları çiğnemeleri karşısında bunun muhasebesini yapmak zorundalar. Bu şekilde çifte standart ve iki yüzlü bir tutum bütün dünyanın önünde gerçekleşiyor. Rumlarla ilgili olarak başta Yunanistan sahip çıkacak, Fransa sahip çıkacak, Avrupa Birliği sahip çıkacak, Amerika… Fakat garantör devletlerden bir tanesi olan Türkiye, kuzeyindeki Türkleri sahip çıkmayacak. Böyle bir memleket yok. Böyle bir dünya yok. Eğer siz Rumlara sahip çıkıyorsanız, onların arkasında olmak başka devletler için bir haksa, Türk kesiminin Kuzey’deki Türk Cumhuriyeti’nin yanında olmak tarihi bir haktır” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs’ta yaşananların başlı başına batı ülkelerinin, Avrupa ülkelerinin iki yüzlülüğünü, çifte standardını göstermesi bakımından çok güzel bir örnek olduğunu da söyleyen Şentop, çifte standartlı bir dünyada Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanında sonuna kadar yer alacağını vurguladı.

 



[ad_2]