Sennaroğlu: Siyasal kültürümüzün demokratik değerler üzerine şekillenmesinde basının rolü önemli – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Sennaroğlu: Siyasal kültürümüzün demokratik değerler üzerine şekillenmesinde basının rolü önemli




Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, 11 Temmuz Basın Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, basının, siyasal kültürün demokratik değerler üzerinde şekillenmesindeki rolünün önemini vurguladı.

Sennaroğlu mesajında, “11 Temmuz 1889’da bir Kıbrıs Türkü tarafından çıkarılan ilk Türkçe gazetemiz olan Saded ile birlikte Kıbrıs Türk basınının temelleri atılmıştır. Büyük fedakarlıklarla, karanlık günlerden geçerek bu günlere ulaşan basınımız, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde oldukça kıymetli bir yere sahiptir” dedi.

Ülkedeki her bireyin özgürce kendisini ifade edebilmesinin, basının özgürce hareket edebilme potansiyeliyle doğrudan ilişkili olduğunu iyi bildiklerini kaydeden Sennaroğlu, mesajında şunları kaydettii:

“Dolayısıyla basın özgürlüğünün ve basın emekçilerinin bireysel haklarının yasalarla korunması bizler için elzemdir.
Siyasal kültürümüzün demokratik değerler üzerine şekillenmesinde elbette ki, basının rolü önemlidir. Bu noktada her kesime eşit mesafede yaklaşarak çoğulcu bir yapının oluşturulmasına yön veren basın kuruluşlarımızın önemine işaret edebiliriz.

Geçmişten günümüze değin ülkemizde faaliyet gösteren tüm basın kuruluşlarının ve mensuplarının 11 Temmuz Basın Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım.”