Sendikalar eylemlere devam kararı aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Sendikalar, Başbakan Faiz Sucuoğlu ile yaptıkları görüşmenin ardından değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantı sonrası yapılan ortak basın açıklamasında, ülkenin geldiği ekonomik ve siyasi durumun değerlendirildiği, sendikaların iki hafta önce hükümete sundukları önerilerle ilgili hükümetin tavrının sorgulandığı, Başbakanın sendikaların önerilerine ileriki Perşembe gününe kadar yazılı cevap verme taahhüdünde bulunduğu belirtildi.

Açıklamda gelinen durumun değerlendirdiği ve aşağıdaki kararların alındığı da kaydedildi.

Buna göre;

  • Hükümetin elektriğin özelleştirilmesine ve bilinçli olarak batırılan kurumun zararının halktan çıkarılmasına yönelik tutumuna karşı çıkılması
  • Elektriğe yapılan zamlardan, %30’unu tüketen dar ve sabit gelirliler büyük oranda etkilenmektedir. Yüksek refah seviyesi içinde olan kişi ve ayrıcalıklı kesimlerin, elektriğin %70’ini fakir toplum kesimleri ile aynı şartlarda tüketmesini kabul etmiyoruz.
  • Maliyetler belirlenirken sosyal adalet ilkesi çerçevesinde çalışanların maaş, gelir ve mal varlıkları üzerinden fiyatlandırma yapılmalı, fakir ve zengin aynı kefeye konmamalı.
  • Devletin görevi varlıklı olandan aldıkları ile kurumun maliyetinin altında satış yapmasını engelleyecek politikalara katkı yaparak zararı önlemesi olmalı.

Açıklamada bu çerçevede; sendikaların, kurumların özelleştirilerek peşkeş çekilmesine karşı çıktığı ve Hayat Pahalılığı Ödeneği’nin iki ayda bir ödenmesi ile stabil bir muhasebe birimine geçilmesi için eylemlere devam kararı alındığı ifade edildi.

Bu çerçevede yarın saat 17.30’da Mağusa “Sulu Çember’de” mum ve ekmek dağıtım eylemi yapacak.

Eylemler önümüzdeki hafta da devam edecek.

 

 

Ortak basın açıklamasına imza atan sendikalar şöyle:

“KTÖS, KTOEÖS, KTAMS, KOOP-SEN, BES, DEV-İŞ, TÜRK-SEN, DAÜ BİR-SEN, BASIN-SEN, GÜÇ-SEN, ÇAĞ-SEN, TIP-İŞ, HÜR-İŞ, KAMU-SEN, HAK-SEN, MAĞUSA TÜRK GENEL İŞ, VERGİ-SEN, ADA-SEN, DEV-İŞ’e bağlı; Devrimci Genel İş, Emek-İş, Petrol-İş, TÜRK-SEN’e bağlı; El-Sen, Tel-Sen, TES, KES, Gıda-Sen, Liman-Sen, As-Sen,HÜR-İŞ’e bağlı; Kamu-İş, Bay-Sen, DAÜ Per-Sen, BASS, Büro-İş.”

 

[ad_2]

Sendikalar eylemlere devam kararı aldı