Sendikal Platform,  Cumhurbaşkanlığı önünde basın açıklaması yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Sendikal Platform, Cumhurbaşkanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

Sendikal Platform ülkede  ihtiyacın külliye değil, eğitim sağlık trafik güvenliği ve halkın refahının yükseltilmesi olduğunu kaydetti.

Sendikal Platform “külliye” konusunda ısrar edildiği gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı önünde eylem gerçekleştirdi.

Basın açıklaması yapan Sendikal Platform, ülkede ekonomik sıkıntılara çözüm bulunmasını, eğitim, sağlık, trafik altyapısına yatırım yapılmasını istedi.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, burada yaptığı konuşmada, Sendikal Platform olarak Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, “586 milyon TL’lik saray isteğini” eleştirdiklerini, bunun halkın sorunlarının çözümü ve toplumsal barışa hizmet etmediğini savundu.

Ülkede  ihtiyacın külliye değil, eğitim sağlık trafik güvenliği ve halkın refahının yükseltilmesi olduğunu kaydeden Bengihan, Cumhurbaşkanı’nın, külliyeye karşı olan kesimleri suçladığını da iddia ederek, bunu eleştirdi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de, ülkede Türkiye olan siyasal ilişkilerin yıllardır doğru, eşitler düzeyinde bir ilişkiye oturtulamadığını kaydetti.

Israr ve inatla külliye istemi olduğunu iddia eden ve bunun doğru olmadığını ifade eden Elcil, Külliye için 586 milyon TL’lik kaynağın,  ülkeye yapılacak diğer yatırımlardan kesilip yaratılacağını da savundu.

 

 

BRT

[ad_2]

Sendikal Platform,  Cumhurbaşkanlığı önünde basın açıklaması yaptı