Şehit Salih Hüseyin Askeri Limanı Kullanım ve İdari Esaslar Protokolü imzalandı 

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Şehit Salih Hüseyin Askeri Limanı Kullanım ve İdari Esaslar Protokolü tadil edilerek yeniden imzalandı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu tarafından imzalanan protokol, mesleki balıkçıların yararına olacak şekilde hazırlandı.

Bölgeye balıkçı barınağı kazandırılması yönündeki girişimler Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun önceki bakanlık görevinde başlatıldığı ifade edilen açıklamada, bu çerçevede liman küçük boy 57 balıkçı teknesine ev sahipliği yapacak şekilde düzenlendiği, 140 metre rıhtım ve yeni çekek yeri yapılarak, ana mendirek güçlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, zaman içerisinde meydana gelen gelişmeler ile barınakta yapılan iyileştirme ve düzenlemeler bu protokolün güncellenmesini elzem hale geldiği ifade edilerek bakanlığın yaptığı çalışmalara müteakip paydaşların da görüşleri dikkate alınarak, mesleki balıkçıların yararına olacak şekilde yeni bir protokol hazırlandığı kaydedildi.

Şehit Salih Hüseyin Askeri Limanı, 2011 yılında imzalanan bir protokol kapsamında, mesleki balıkçıları tarafından kullanılmaya başlanmıştı.

[ad_2]

Şehit Salih Hüseyin Askeri Limanı Kullanım ve İdari Esaslar Protokolü imzalandı