Savaşan Londra’da TC Turizm Bakanı ile bir araya geldi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Savaşan Londra’da TC Turizm Bakanı ile bir araya geldi




Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı . Ahmet Savaşan Londra’da gerçekleştirilen World Travel Market fuarında Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Konsey’den yapılan açıklamaya göre Savaşan, bu yıl 41’incisi gerçekleştirilen ve 100’den fazla ülkenin yer aldığı fuara KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı şemsiyesi altında katıldı.

Savaşan bu yıl Glasgow’da yapılan iklim krizi toplantısının da etkisiyle gezginlerin seyahat edecekleri bölgelerde güvenlik ve emniyet yanı sıra “sıfır karbon” taleplerinin de yükseleceği konusunun ön plana çıktığını belirtti.

Kuzey Kıbrıs’ta da bu gerçekleri bilerek hareket edilmesi gerektiğine vurgu yapan Savaşan, önemli olanın turizm endüstrisinde güveni yeniden inşa etmek ve ardından bunu tüketici kitlesine de ulaştırmak olduğunun altını çizdi.

Turizm ve Çevre Bakanlığı, KITSAB, KITOB, KITREB ve sektör temsilcileri ile birlikte fuara katılan Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan’ın, Londra’da bulunduğu süre içinde pek çok ülke temsilcisi ve basın mensubu ile bir araya gelerek sağlık turizmi alanında yeni anlaşmalara da imza attığı bildirildi.