Savaşan: Basının bilgilendirici yönü demokrasimiz için hayati öneme sahip! – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Savaşan: Basının bilgilendirici yönü demokrasimiz için hayati öneme sahip!




 

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan Basın Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, basının, kamuoyunun ülke ve dünya gerçekleri ile buluşturulması, toplumda kanaat oluşturulması, sosyal dayanışmanın temini gibi önemli görevleri bulunduğuna dikkat çekerek, basının önemli bir demokratik güç olduğuna vurgu yaptı.

 

Demokrasinin temel yapı taşlarından biri olan basın-yayın organlarının, düşünce, ifade ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı konumunda olduğunun altını çizen Ahmet Savaşan, ülkemizde demokrasinin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesinde basının bilgilendirici yönünün yadsınmaz bir gereklilik olduğuna dikkat çekti.

 

Basın-yayın organlarının salgın nedeniyle daralan ekonomiden kaynaklanan zorlukları olduğunu ve basın emekçilerinin mesleklerini zor koşullarda icra etmeye çalıştıklarını gözlemlediğini belirterek, “hepimiz, basın-yayın organlarımızın güçlenmesi ve basın emekçilerinin insanca yaşam koşullarında çalışarak demokratik toplumsal düzeninin devamına katkı koymasına yardımcı olmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

Savaşan mesajının sonunda, “ilk Türkçe gazete Saded’i 132 yıl önce yayımlayan Ahmet Emin Efendi’yi bu önemli günde hürmetle anarak, Kıbrıs Türk Basınının vefakâr çalışanlarının Basın Günü’nü en samimi dileklerimle kutlar, toplumu aydınlatmak adına üstlendikleri görevin öneminin bilinciyle, basın mesleğinin gerektirdiği etik değerlere sadık kalarak, halkımıza hizmetlerinin devamını dilerim” ifadelerini kullandı.