Saner’den çevre mesajı: Yanlış yapılaşma çevre felaketlerine yol açıyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Saner’den çevre mesajı: Yanlış yapılaşma çevre felaketlerine yol açıyor

[ad_1]

Başbakan Ersan Saner Serdarlı’yı ziyareti sırasında çevre konusuna önemli mesajlar verdi.
Saner, 5 Haziran tarihinin Dünya Çevre Günü olduğuna işaret ettiği konuşmasında, yanlış yapılaşmadan dolayı yaşanan çevre felaketlerinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Saner, yanlış yapılaşmanın Geçitkale bölgesinde sel felaketine neden olduğunu da hatırlattı.

Taş ocaklarının yarattığı kötü görüntüye de değinen Başbakan Saner, turizmden gelir bekleyen KKTC’nin sahip olduğu bu görselin arzu edilen bir durum olmadığını vurguladı.

Saner, “Devlete sunulan plan ve projelere uymayan başta taş ocakları olmak üzere her işletmenin karşısında olacağımızın mesajını vermek istiyorum. Çünkü çevreye duyarlı davranmazsak doğa da bize aru ettiğimiz gibi davranmaz, 1 yıl değilse, 10 yıl veya 50 yıl sonra bize bunun hesabını sorar” ifadelerini kullandı.

Hükümetin kararlılıkla çevre katliamlarıyla ilgili her olayın karşısında durarak gerekeni yapacağını vurgulayan Saner, doğaya yapılan her yanlışın er ya da geç kötü sonuçlar doğuracağını ifade etti.

Geçtigimiz yıllarda Ciglos bölgesinde yaşanan sel felaketinin 4 gencimizin hayatına mal olduğuna vurgu yapan Saner Hükümetin, her türlü doğa felaketinin karşısında olacağını kaydetti.

 



[ad_2]