Saner:Anadolu suyunun KKTC’ye aktarılması, tam bir devrim niteliğindedir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Tünel töreninde konuşan Başbakan Saner, Asrın Projesi’nin, birçok kişi tarafından gerçekleşmesi imkansız olarak görüldüğünü hatırlatarak 17 Ekim 2015’te bu projenin hizmete açıldığını, ortaya koyulan tüm hedeflerin birer birer gerçekleşmeye devam ettiğini kaydetti.Saner, “Anadolu suyunun KKTC’ye aktarılması, tam bir devrim niteliğindedir. Bu kaynak, özellikle KKTC’deki insanımızın hayat kalitesini yükseltmiştir. Bugün ise hep birlikte yapacağımız açılış, yeşil Ada Kıbrıs’ımızın yeşermesine imkan yaratacaktır.” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye’den yılda gelen 75 milyon metreküplük suyun KKTC’deki insanların içme suyu problemini çözdüğünü vurgulayan Saner, KKTC Sulamaları İletim Tüneli’nin ise Mesarya ve Güzelyurt ovalarına hayat vereceğini ifade etti.

Saner, “Dünya tarihinin en büyük salgın döneminin tetiklediği sosyal, ekonomik ve siyasi sıkıntılarla boğuşulan dönemde, hedeflerimize doğru ve kararlılıkla yürürken ana vatan Türkiye’nin bizimle birlikte olması çok büyük bir önem arz etmektedir.” dedi.

Toplumsal kalkınmanın sembolü olacak KKTC Sulamaları İletim Tüneli’nin açılışının KKTC’nin de geleceğini aydınlatacak bir proje niteliğinde olacağını ifade eden Saner, projede emeği geçen herkese teşekkür etti

[ad_2]

Saner:Anadolu suyunun KKTC’ye aktarılması, tam bir devrim niteliğindedir