Saner, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’ndaki eleştirileri yanıtladı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Saner, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’ndaki eleştirileri yanıtladı




Meclis Genel Kurulu’nda muhalefetin sorularını yanıtlayan Başbakan Ersan Saner araştırma komitesindeki temsiliyetlerin önceden konuşulduğunu söyleyerek, açılan soruşturmalar tamamlanmadan bilgi paylaşmayı doğru bulmadığını belirtti.

 

Güney Kıbrıs’a geçişlerle ilgili alınan kararları da açıklayarak, ada içinden ve dışından olacak şekilde kriterler düzenlediklerini kaydeden Saner, yurt dışından 72 saatlik PCR ve aşı, iç geçişlerde ise aşı zorunluluğu olmaksınız 7 günlük PCR istediklerini ve bunların AB ile paralel olduğunu söyledi.ayrıca aşılarla ilgili bilgi verdi.

Saner, hayat pahalılığının 3 ay durdurulmasının da elzem olduğunu belirterek, aksi takdirde ek bütçe yapmaları gerekeceğini vurguladı.

Başbakan Saner, Hava Sporları Federasyonu’yla ilgili ödemelerin de Bakanlar Kurulu’nda alınan “federasyonların ödeneklerini verme” kararı altında yapılacağını söyledi.

Saner, hellimlerin dağıtılması kararının da Tarım Bakanlığı’nda verildiğini kaydetti.

Başbakan Saner, protokolde, bölünmüş yolların Ankara tarafından yapılacağına ilişkin madde bulunduğunu ancak uzun vadede benzer ihalelerin burada da açılacağını belirtti. Saner, protokolde yer alan birtakım işlerin Karayolları Dairesi üzerinden yapılacağını söyledi.

Başbakan, Kutlu Adalı soruşturmasıyla ilgili görüş alışverişinin devam ettiğini de kaydetti.

Geçitkale Havalimanı’yla ilgili bir karar alınıp, yetki verilmediğini de belirten Saner, konunun konuşulduğunu ve güvenlik nedeniyle havalaalanın İHA ve SİHA gibi araçlara açılmasının görüşüldüğünü ama bir imzanın söz konusu olmadığını söyledi.

Başbakan Ersan Saner, TC kaynaklı ihalelerin protokol gereği Ankara’da yapıldığını ancak bunu Lefkoşa’da da yapabilmek için çalışma planladıklarını da belirtti.