Saner: BM ve AB artık adadaki gerçekleri görmeli – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Saner: BM ve AB artık adadaki gerçekleri görmeli




Başbakan Ersan Saner, Türkiye’deki yatırımcıları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yatırım yapmaya davet etti.

Türkiye Anadolu Aslanları İşadamları Derneği heyetini kabulünde konuşan

Başbakan Saner, ambargolara rağmen Anavatan Türkiye ile birçok başarılı projeye imza atıldığını, amaçlarının, Anavatan Türkiye ile işbirliği halinde her türlü çalışmada birlikte hareket ederek, Türk ulusunun çıkarlarını korumak olduğunu vurguladı.

Maraş açılımına da değinen Başbakan Saner, “burada emin adımlarla Anavatan Türkiye ile birlikte ilerliyoruz” dedi.

Başbakan Ersan Saner, Türkiye Anadolu Aslanları İşadamlerı Derneği ile GİAD heyetini kabul etti.

Türkiye Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Başkanı Orhan Aydın, iki ülke arasında siyasi açıdan çok iyi bir süreçten geçildiğini ifade ederek, işbirliğini artırmanın yollarını aramak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini anlattı.

Ekonomik alanlarda iki ülke arasındaki işbirliğinin önemine işaret eden Orhan Aydın, yatırımlara da hız vermek istediklerini söyledi.

Başbakan Saner de KKTC’nin Anavatan Türkiye dışında tanınmayan bir ülke konumunda olduğunu belirterek, ambargolar nedeniyle ticaret yapmanın zorluklarına işaret etti.

Kıbrıs Türkü’nün 1974 mutlu Barış Harekatı ile özgürlüğünü kazandığını ve ambargolara rağmen Anavatan Türkiye ile birçok başarılı projeye imza attığını söyleyen Saner, bundan sonraki amaçlarının bu başarılı projeleri sürdürmek için Anavatan Türkiye ile işbirliği halinde başta Mavi Vatan olmak üzere her türlü çalışmada birlikte hareket ederek Türk ulusunun çıkarlarını korumak olduğunu vurguladı.

Saner, bu çıkarlar çerçevesinde de iki ülkenin daha güçlü hale gelmesi için imkan yaratmak amacında olduklarını ifade etti.

Bu konuda Genç İşadamları’na büyük görev düştüğünü belirten Saner, teknoloji transferi yapabilecek, tecrübe sahibi ve sürdürülebilir ilkesiyle dünya ile rekabet edebilecek yatırımcıların KKTC’ye gelmesinin önemine işaret etti.

Saner, hükümetin de bu konuda üzerine düşeni yapmak için elinden gelen imkanları seferber edeceğini söyledi.

Başbakan Saner, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına bağlı olarak Maraş’ta bir açılım gerçekleştirildiğini de anımsattı.

Saner, “Maraş projesi KKTC’nin ezber bozan bir projesiydi. Burada emin adımlarla Anavatan TC ile birlikte ilerliyoruz. AB veya BM’den çıkan sesler Kıbrıs’taki gerçekleri ifade etmiyor ama bizi yolumuzdan asla döndürmeyecektir. Bizler bu yolda kararlı bir şekilde  ilerleyeceğiz” dedi.

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’nin artık bu adadaki gerçeği görmesi gerektiğini vurgulayan Saner, Anavatan Türkiye ile bu yolda yürürken ekonomik olarak ülkenin hayat damarlarını açmak için her türlü imkanın seferber edileceğini söyledi.