Saner: Bilişim Yasası’na paralel düzenlemeler gerekiyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Saner: Bilişim Yasası’na paralel düzenlemeler gerekiyor




Başbakan Saner, KKTC’de vatandaşlara aşı seçenekleri sunulmasına rağmen aşılanma oranının yüzde 50 civarında olmasının kabul edilebilir olmadığını vurguladı.

Başbakan Saner, Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyetini kabul ederek, görüştü.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar, olağan genel kurulun ardından Başbakan’a ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, basın sektöründeki sıkıntıları aktardı.

Televizyonların Yayın Yüksek Kurulu’ndan izinli yayın yaptığına, devlete vergi ödediğine işaret eden Akar, son zamanlarda artış gösteren internet televizyonlarının kontrolsüz bir şekilde ilerlediğini; bu konuda yasal çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

Başbakan Ersan Saner de heyeti kabulünde yaptığı konuşmada doğru haberin yayılmasında gazetecilerin büyük sorumluluğu olduğunu dile getirdi.

Saner, Bilişim Yasası’na paralel yapılması gereken düzenlemeler gerektiğine işaret etti ve yasal çalışmalar konusunda basın sektöründeki paydaşların önerilerini değerlendireceklerini belirtti.

Başbakan Saner, şu anda haber niteliği taşımayan bir olgunun dahi, vatandaşın sosyal medyada paylaşmasıyla ülkenin gündemi haline gelebildiğine işaret etti.

Koronavirüs pandemisinin ekonomik olarak KKTC’yi de olumsuz etkilediğini aktaran Başbakan Saner, ancak Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle sıkıntıları hafif atlattıkları inancında olduğunu belirtti.

Saner, “Büyük resmi görmedik. Bir antijen testinin 21 günde veya bir PCR testinin 21 günde ücretli mi ücretsiz mi olacağını tartışmaya koyulduk. Basın kuruluşları doğru haberi yayınlayana kadar sosyal medyada olay gidebileceği noktaya kadar ulaşmıştı ama bizim hükümet olarak ortaya koyduğumuz duruş ve görmek istediğimiz tablo aşı miktarının artırılması… Önümüz kış aşılı insan sayımızın artmasıyla, gelebilecek hastalık risklerini minimize etmek, sağlık sistemine gelecek yükü azaltmak, yoğun bakıma yatacak hasta sayısını azaltmak… Hem ekonomik hem de sağlık açısından KKTC’de fark yaratmaktır bütün amacımız. Bu konuda sizden destek istediğimi özellikle belirtmek istiyorum.”dedi