Saner: Basının dün olduğu gibi bugün de yanında olmaya devam edeceğiz – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Saner: Basının dün olduğu gibi bugün de yanında olmaya devam edeceğiz




 

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Başbakan  Ersan Saner “ 11 Temmuz Basın Günü” dolayısıyla mesaj yayımlayarak medyaya katkı koyan, emek veren tüm medya çalışanlarını kutladı.

 

Başbakan Saner mesajında, “medyamızda yer alan program, haber ve fikir yazılarını bizi ileriye taşıyacak demokrasimizin vazgeçilmez unsurları olarak kabul ettiğimizin altını çizmek isterim. Bizler, Kıbrıs Türkü’nün çağdaşlık yolunda ilerlemesinde, varoluş ve özgürlük mücadelesini başarı ile tamamlayarak bağımsızlığını ilan etmesinde büyük katkısı olan Kıbrıs Türk Basınının daha ileri gitmesi için üzerimize düşenleri yapmak kararlılığındayız.” ifadelrine yer verdi.

Saner, dün olduğu gibi bugün de, Anayasanın, çağdaş değerlere bağlı, sorumluluğunun bilincinde basının yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Başbakan Saner, “Bu çerçevede kamuoyunun aydınlatılması ve doğru bilgilendirilmesi  için her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin yerine getiren, bir fotoğraf karesi için saatlerce en doğru anı bekleyen, bir satır haberle birçok hayata umut olabileceğini unutmadan çalışan basın mensuplarının 11 Temmuz basın gününü yürekten kutlar, aramızdan ayrılanları rahmetle anar,  görevinin başında olan bansın mensubu kardeşlerime sağlık, huzur ve meslek hayatlarında başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı.