Samsun’u sel vurdu: Dereler taştı, yolları su bastı, okullar tatil edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Samsun’da gece saatlerinde etkili olan aşırı yağış sonrası sel ve taşkınlar oluştu. Dereler taştı, cadde ve yollar göle döndü, kaldırımlar çöktü, sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. İlkadım, Atakum ve Canik ilçelerindeki tüm okullarda eğitime, Tekkeköy ilçesinde de bugün taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Samsun bir hafta aranın ardından yine sele teslim oldu. Geceden bu yana devam eden kuvvetli sağanak, şehirde sele yol açtı.

Şiddetli yağış nedeniyle Samsun Ankara kara yolu otogar mevkiinde taşkından dolayı bazı araçlar yolda kaldı.Bazı bölgelerde ise evlerin bodrum katlarını su bastı.

Bazı bölgelerde ise evlerin bodrum katlarını su bastı.

Samsun Ordu kara yolu kirazlık bölgesinde Ordu istikametinde bazı araçlar yolda kaldı, heyelan meydana geldi.

Yağış nedeniyle oluşan taşkın nedeniyle Gülsan Sanayi Sitesi’nde pek çok iş yerini su bastı, sokaklar suyla doldu. Bazı vatandaşlar, su ile dolu sokakta bot kullandı.

Vatandaşlar kendi imkanlarıyla sel suyunu iş yerlerinden tahliye etmeye çalışıyor.

İstinat duvarı aşırı yağıştan yıkıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine ait iş makineleri ve personel ise tıkanan rögar kapaklarını açarak biriken suları tahliye ediyor.

Atakum ilçesi Mimar Sinan Mahallesi 133. Sokak’ta iki apartman arasındaki istinat duvarı aşırı yağış nedeniyle yıkıldı. Duvarın altında kalan park halindeki 3 araçta büyük hasar meydana geldi.

Bölgedeki apartmanların zemin katlarında ve yollarda su baskınları yaşandı.

Gelen ihbarlara ekipler yönlendiriliyor

Samsun Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, kentte sabah saatlerinde etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne Atakum, Canik, İlkadım ve Tekkeköy ilçelerinden gelen 19 ihbara ekiplerin ivedilikle yönlendirildiği belirtilerek, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile ilgili kamu kurumlarının sahada tüm imkanlarıyla çalışmalarına devam ettiğini aktarıldı.

Eğitime “sağanak” engeli

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlkadım, Atakum ve Canik ilçelerindeki tüm okullarda, Tekkeköy ilçesinde de bugün taşımalı eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Yağış nedeniyle tramvay seferleri de iptal edildi. Atatürk Bulvarı’nın, Kenan Yara Köprüsü ile Gençlik Parkı bölümünde kara yolu su birikintileri nedeniyle ulaşıma kapandı. Yaklaşık 1 saat sonra Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesi ile tıkanan mazgallar ve kanallar açıldı. Su birikintisinin tahliye edilmesiyle yol yeniden ulaşıma açıldı.

Taksici selde mahsur kaldı

İlkadım ilçesi Kıran Mahallesi Korhan Ekiz Bulvarı otogar çevre yolu köprü altında otogara yolcu götürüp geri dönen taksi şoförü Hasan Balcıoğlu selde mahsur kalarak, bir süre aracın içinde kurtarılmayı bekledi.

[ad_2]

Samsun’u sel vurdu: Dereler taştı, yolları su bastı, okullar tatil edildi