Sağlıkta örgütlü sendikalar pandemi hazırlıklarının tamamlanmasını istedi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Sağlıkta örgütlü sendikalar pandemi hazırlıklarının tamamlanmasını istedi

Sağlıkta örgütlü sendikalar pandemi hazırlıklarının tamamlanmasını istedi


Tıp-İş, Kamu-İş,  KTAMS, Kamu-Sen ve Hemşire ve Ebeler Sendikası, “pandemi hazırlıklarının hemen tamamlanması” talebiyle Dr. Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ile Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde 3 saatlik eyleme gitti.

Sağlık çalışanları, tam teşekküllü bir pandemi merkezinin zaman kaybedilmeden hazırlanması, hizmet verecek ekiplerin eğitimlerinin tamamlanması, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği şekilde antiviral ilaçların nüfusa ve olası hasta sayısına göre yeterli miktarda alınması, sağlık çalışanları için koruyucu ekipmanların yeterli miktarda sağlanması, sağlık çalışanlarının ilaç ve malzeme yönünden düzenli olarak şeffaf şekilde bilgilendirilmesi, Kovid dışı hastaların nitelikli sağlık hizmeti alması ve sevklerin azaltılması için kamu sağlık merkezlerindeki eksikliklerin biran önce giderilmesi ve sözkonusu düzenlemeler yapılana kadar karantinasız girişlerin durdurulması talebinde bulundular.

Sendikalar, sözkonusu taleplerle ilgili olumlu adım atılmaması halinde eylemlerin yaygınlaştırılarak devam edeceği uyarısı da yaptı.

Eyleme ilişkin açıklamada bulunan Hemşire ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen ülkedeki sağlık sistemi yeterince hazır olmadan karantinasız girişlere karşı olduklarını belirtti.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan da ülkenin sağlık altyapısının olası bir salgına hazır olmadığını savunarak, risk grubundaki ülkelerden gelecek kişilerin 14 gün karantinada bekletilmesi gerektiği görüşünü dile getirdi.

Tıp-İş Başkanı Ahmet Varış da, Kovid-19 ile mücadelede tüm kararların bilimsel gerçekler doğruldurunda üretilmesini istedi ve “eksiklikler giderilmez ve sağlık sistemi pandemiye hazır hale getirilmezse toplum sağlığının zarar göreceği endişesi taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

(BRT)