Sağlık Bakanlığı Müsteşarı özel izinle ilgili detayları anlattı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısManşet

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı özel izinle ilgili detayları anlattı



AKP eski milletvekili Külünk ve akrabalarından oluşan dört kişilik gruba, ‘PCR affı ile ülkeye giriş izni verilmesi’ tepkiye neden oldu. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Çaygür, söz konusu kişilerin 2’nci testten sonra uçağa binmelerinin 72 saat kuralına birkaç saat farkla uymadığını belirterek aynı durumda dün ülkemize 6 kişinin daha geldiğini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) eski milletvekili Metin Külünk ve akrabalarından oluşan dört kişilik gruba, PCR muafiyeti sağlanarak ülkemize giriş yapmalarına izin verilmesi tepkiye neden oldu.

   Bu kadar kritik bir dönemde, Koronavirüs’te ikinci dalga riski gündemdeyken böyle bir uygulamaya gidilmesi, birçok kesim tarafından eleştirildi.

  Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ali Çaygür, özel izinle ilgili detayları ve gerekçelerini anlattı, kimseye ayrıcalık tanımadıklarını vurguladı.

   Metin Külünk ve ailesinin ülkemize gelmeden 7-8 gün önce PCR testlerini yaptıklarını ama uçağa binemedikleri için Türkiye’de 2’nci bir test daha yaptırdıklarını belirten Çaygür, 2’nci testten sonra uçağa binmelerinin 72 saat kuralına uymadığını, birkaç saat farkla 72 saatin tam dolmadığını söyledi.

   Çaygür, konu kişilerin KKTC’ye geldiklerinde PCR testlerinin uçaktan iner inmez yapıldığını kaydetti, PCR sonuçlarını da KIBRIS’la paylaştı.

   Çaygür, dün de aynı durumda 6 kişinin ülkemize geldiğini, bu kişilerin 72 saati dolmaması nedeni ile uçağa bindirip geri göndermenin doğru olmayacağını kaydetti.

   Belgenin altına imzayı sıraladığı nedenlerle attığını ve bahse konu kişilerin iki kez PCR testi yaptığına dikkat çeken Çaygür,  imza atmasındaki diğer nedenin ise bu kişilerle gelen 2 yaşındaki bir bebeğe PCR testi yapılmak istenmesi olduğunu kaydetti. Çaygür, 5 yaşından küçük olanlar için PCR testi istenmediğini hatırlattı.

   Çaygür, ülkemize gelen herkese PCR testi yaptıklarına dikkat çekerek, Başbakan Ersin Tatar’a bile ülkeye geldiğinde test yapıldığını ifade etti.

   Ülkemizde görev yapan Tümgeneral’in bile bu kuraldan dolayı ülkeye giremediğini söyleyen Çaygür, kimseye ayrıcalık tanımadıklarının altını çizdi.

   Öte yandan Çaykur,  hakkında çıkan istifa haberlerine de cevap vererek, “iki gün izin aldım, çocuğumu doktora götürdüm, Sağlık Bakanı Ali Pilli’yle tartıştığımı ve istifa ettiğimi yazdılar. Bu iddialar da doğru değildir” dedi.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi

DT Kıbrıs Haber