Sağlık Bakanlığı: Ada içi geçişlerde seviye 3 kuralları uygulanıyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Sağlık Bakanlığı: Ada içi geçişlerde seviye 3 kuralları uygulanıyor




 

Sağlık Bakanlığı, 20 Kasım’da yayınlanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kararlarına göre ada içi geçişlerde herhangi bir değişiklik yapılmadığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ada içi geçişlerde “SEVİYE 3” kurallarının uygulanmakta olduğu vurgulandı.

Bakanlık açıklamasında, 20 Kasım’da yayınlanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kararlarına göre ada içi geçişlerde herhangi bir değişiklik yapılmadığı, konuyla ilgili basında yer alan haberlerin asılsız olduğu belirtildi.

Açıklamada ada içi geçiş kuralları da hatırlatıldı.

Buna göre; Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kararlarına göre Sinovac, Sinopharm veya Sputnik aşılarının yanı sıra EMA onaylı aşıları olan çift aşılı kişiler(Johnson& Johnson ise 1. Doz aşı), son doz aşılarından 14 gün sonra 7 günlük negatif hızlı antijen testi veya PCR testi ile sınır kapılarından geçiş yapabiliyor.

Aşısız kişiler ise 72 saat negatif hızlı antijen testi veya PCR testi (aşılanmamış işçiler ve sağlık amaçlı geçecek kişiler dahil) ile geçebilirler.

Ancak aşısız orta eğitim (ortaokul ve lise öğrencileri) ve Kato Pyrgos’ta ikamet eden kişiler, 7 günlük hızlı negatif antijen testi veya PCR testi ile geçebilecekler.

Bu arada artan vakalar ve omicron varyantı nedeniyle Güney Kıbrıs hava ve deniz giriş kapılarından ülkeye gidecek herkesin negatif PCR testi ibraz etmesini zorunlu hale getirdi.

Ancak, ada içi geçişlerde, ada içi sınır geçiş kuralları uygulanmaya devam ediyor.

 

BRT/