Sadeghi:“KKTC’nin Covid-19 başarısı emlak sektörünü olumlu etkileyecek” – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısManşet

Sadeghi:“KKTC’nin Covid-19 başarısı emlak sektörünü olumlu etkileyecek”



 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını KKTC’de de ekonomik dengeleri alt üst etti.

Başta turizm ve yüksek öğrenim olmak üzere ülkemizde lokomotif sektörlerden biri olan emlak ve inşaat sektörü Covid-19 dan nasibini aldı.

Covid-19’un ülkemizde emlak piyasasını nasıl etkilediği konusunda DT Kıbrıs Haber’e konuşan Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Sadeghi, KKTC’de kısa vadede negatif bir etki yarattığını ancak krizlerin fırsata dönüşebileceğini belirterek önemli açıklamalarda bulundu.

Sadeghi, KKTC dünyada Covid- 19 ile mücadelede çok iyi durumda, inanıyorum ki kısa sürede ülkemiz emlak yatırımı konusunda gerek Türkiye gerekse 3. Dünya ülkeleri açısından cazip hale gelecektir. Bu yönde bize büyük bir avantaj kazandırmıştır dedi.

“Hükümetimizin lokomotif olan inşaat sektörü önerilerine kulak vereceğinden eminim”

İki aydır tüm ofislerin kapalı olduğunu, bu dönemde müşterilere hizmet veremediklerini, hayata geçecek birçok projenin iptal edildiğini belirten Sadeghi, şunları kaydetti;

“  Covid- 19 süresi içerisinde belirgin kayıplar yaşadık. İkinci bir şansızlığımız ise dövizin TL karşısında yükselmesi. Covid öncesinde de % 25 gibi ciddi bir artış yaşandı. Tüm bunlardan emlak satışları olumsuz etkilendi

Gayrimenkul ve İnşaat sektörü için hükümetin herhangi bir somut öneride bulunmaması bizleri üzmüştür ancak Emlakçılar Birliği ve Müteahhitler Birliği hükümete bu yönde bazı önerilerde bulundu. Hükümetimizin lokomotif olan inşaat sektörü önerilerine kulak vereceğinden eminim.

“Emlak firmaları bir an önce teknolojik alt yapılarını güçlendirmeli”

Bu dönemde benim meslektaşlarıma vereceğim en iyi öneri ise internet üzerinden görüşmelerin aktif olduğu bu dönemi değerlendirmeleridir. Eskiye oranla online görüşmeler ile sektörlerin işlerini devam ettirdiğini görmekteyiz. Dolayısı ile emlak firmaları bir an önce teknolojik alt yapılarını güçlendirmeli.

Emlakçılarımız 360 sanal tur gibi programlardan yararlanabilirler. Sanal ortamdan müşteriler fiziksel olarak orada bulunmadan tüm detayları görebilirler. Bu karşılıklı bir avantaj yakıt, zaman, ekstra yorgunluk gibi durumlar olmadan bu teknolojik programlarla elde edebileceğimiz güzel kazanımlar olduğunu unutmayalım.

“Covid- 19 hayatımızda yeni bir çağ başlattı”

Covid- 19 hayatımızda yeni bir çağ başlattı. Yeni çağda her şey internetle birleşince büyük ofisler değil, butik ofisler daha az masraflı yerlerde olma imkanımız da başlamış durumda.

En önemli avantajımız ise KKTC’de Covid-19 ile ilgili bir başarı söz konusu. Şu anda KKTC dünyada Covid- 19 ile mücadelede 5. Sırada yer alıyor. İnanıyorum ki kısa sürede ülkemiz emlak yatırımı konusunda gerek Türkiye gerekse 3. Dünya ülkeleri açısından cazip hale gelecektir. Bu yönde bize büyük bir avantaj kazandırmıştır.

 

DT Kıbrıs Haber