Rum-Yunan tezleri yinelendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

[ad_1]

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Avrupa Konseyi zirvesi öncesinde Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile Atina’da biraraya geldi.

Kıbrıs sorunu ve Türkiye-AB ilişkilerinin ele alındığı görüşmede ikili bir kez daha “Türk askerinin Ada’dan çekilmesi ve garantilerin kaldırılmasını” öngören Rum-Yunan ortak tezini ortaya koydu.

Düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Miçotakis, iki ülke olarak Avrupa Birliği’nin Kıbrıs ile ilgili beşli konferansa katılması gereğinde ısrar ettiklerini kaydederek, “Türkiye’nin tavrı her ne olursa olsun biz, müzakerelerin Güvenlik Konseyi kararları, AB ilke ve değerleri temelinde yeniden başlaması hedefinden şaşmamalıyız” şeklinde konuştu.

Yunanistan’ın Güney Kıbrıs’a verdiği istikrarlı destekten memnuniyet duyduğunu kaydeden Rum lider Anastasiadis ise Miçotakis ile görüşme amacının, Cenevre’de düzenlenecek gayriresmî konferansın başarılı olması ve Kıbrıs sorununun çözülmesi hedefini taşıyan yeni bir konferans çağrılması için gerekli ön şartların oluşturulması olduğunu söyledi.

Rum ve Yunan hükümetlerinin koordine olması ve ortak inisiyatif alması gerektiğini ifade eden Anastasiadis, “Çözüm, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin evrilmesini öngörmeli, BM kararlarının dışında olmamalı ve AB müktesebatından sapmamalıdır.” Şeklinde konuştu.



[ad_2]