Rum Milli Muhafız Ordusu’na bağlı bir komando birliğinde askerler birbirlerine akılalmaz işkence yöntemleri uyguluyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Rum Milli Muhafız Ordusu’na bağlı bir komando birliğinde askerler birbirlerine akılalmaz işkence yöntemleri uyguluyor

Rum Milli Muhafız Ordusu’nda görev yapan askerlerin birbirlerine işkence ettiği ve dayak attığı görüntüler Güney Kıbrıs’ın baş gündem maddesi oldu.

RMMO’da görev yapan bir grup askerin birbirlerini dövdükleri ve çeşitli işkence uygulamalarında bulundukları “Stavrovuni’de cehennem haftası” isimli videonun sosyal medyada yayılmasının ardından  ise Güney Kıbrıs’ta infial oluştu.

Söz konusu videolarda, bazı Rum Milli Muhafız Ordusu askerlerinin birbirlerine akıl almaz işkenceler yaptıklarının görülüyor.

Olayı manşetine taşıyan Rum basını ise Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis’in olay karşısında çok öfkelendiğini yazdı.

Angelidis dün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu görüntülerin “Stavrovuni” bölgesindeki komanda birliğinde yaşandığını ve RMMO’nun eğitim şekliyle bir alakası olmadığını belirtirken yapılan ilk soruşturmada, aynı celbe mensup askerlerin bu olaylara kendi istekleriyle katıldıklarını söylediklerini vurguladı.

Söz konusu askeri birliği dün ziyaret eden Angelidis, soruşturma açılması talimatını verirken, çok öfkeli olduğunu ve bu tür olaylara kesinlikle tolerans göstermeyeceklerinin altını çizdi.

Rum Milli Muhafız Ordusu askerlerinin biri birlerine uyguladıkları işkence ve dayağın kamuoyunda şok etkisi yarattığı belirtiliyor.

(BRT)