Rum Dışişleri Bakanı Türkiye ve KKTC’yi Hale’ye şikâyet etti

featured
Rum Dışişleri Bakanı Türkiye ve KKTC’yi Hale’ye şikâyet etti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Amerika Birleşik DevletleriDışişleri Bakanlığı Müsteşarı David Hale, Güney Kıbrıs’ta Rum Dışişleri BakanıHristodulidis ile görüştü.

İkili ilişkilerin yanı sıra Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelerin ele alındığı görüşmede Hristodulidis,Maraş meselesini gündeme getirerek Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Hale’ye şikâyet etti.

Rum Dışişleri Bakanı NikosHristodulidis, üç günlük Lübnan ziyaretinden dönüşünde Güney Kıbrıs’a uğrayan ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi Konular Müsteşarı David Hale ile bu sabah görüştü.

Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ikilinin Larnaka Havaalanı’nda görüştüğü bilgisi verildi.

Görüşmede Nikos Hristodulidis, Hale’ye, Türkiye’nin çeşitli düzeylerde ve farkı istikametlerde sürdürdüğü faaliyetleri ışığı altında Doğu Akdeniz’de şekillenen durum hakkında kendince bilgi verdi, Amerikalı muhatabı da ABD’nin Rum yönetiminin sözde “deniz bölgeleri içerisindeki doğal kaynaklardan yararlanma egemenlik haklarına” desteğini yineledi.

Kıbrıs sorununu da gündeme getiren Hristodulidis, Türkiye’nin ve KKTC’nin Maraş ile ilgili ilan ve eylemlerini “tahrikkar” diye niteledi ve Amerikalı Müsteşar’a şikâyet etti.

Bu ilan ve eylemlerin Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarına “aykırı olduğunu ve emrivakiler yaratmak ana maksadı taşıdıklarını” öne süren Hristodulidis, muhatabına, “bu emrivakilerin Kıbrıs sorununun iki bölgeli iki toplumlu federasyon zemininde çözüm perspektifini olumsuz etkileyeceğini” söyledi.

Rum Dışişleri Bakanı Türkiye ve KKTC’yi Hale’ye şikâyet etti