Rum Bakanlar Kurulu devletler arası anlaşmayı onayladı

featured
Rum Bakanlar Kurulu devletler arası anlaşmayı onayladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Rum Bakanlar Kurulu, EastMed doğal gaz boru hattı projesi ile ilgili devletler arası anlaşmaya dair yasa tasarısını onayladı.

Toplantı sonrası açıklamada bulunan Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, “bu projenin gerçekleşme şansı olduğuna” dair inancını dile getirdi.

Salgının ilgili ülkeler arasındaki işbirliği beklentilerini etkileyip etkilemediği yönündeki soruyu da yanıtlayan Lakkotripis, böyle büyük projelerin mevcut verilere göre planlanmadığını belirtti.

Lakkotripis, konsorsiyumun Doğu Akdeniz’in doğal gazı için çok yakında alıcı bulmaya çalışacağını ve sonuçların projenin hayata geçip geçmeyeceğini belirleyecek en önemli kriter olduğunu söyledi.

Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, şu ana kadar İtalya’dan konsorsiyuma katılımıyla ilgili hiçbir bilgilendirme yapılmadığını da kaydetti.

Lakkotripis, boru hattı için gerekli teknik çalışmalara devam edildiğini ve bunların konsorsiyumun projeyi gerçekleştirme inancını gösterdiğini ifade etti.

Anlaşmaya dair yasa tasarısı, onay için Rum Temsilciler Meclisi’ne götürülecek.

Hükümetler arası anlaşmanın denizcilik yetkisi, çevre ve güvenlik sorunları gibi ülkeler arasında çeşitli sorunları tanımladığı, aynı zamanda ülkeler için gerekli çalışmaları izlemek ve yürütmek için ortak bir çalışma grubunun kurulmasını öngördüğü belirtildi.

(BRT/RB)

Rum Bakanlar Kurulu devletler arası anlaşmayı onayladı