RMMO, 4 ülkeyle birlikte Medusa 2020 tatbikatında boy gösterdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Güney Kıbrıs, Yunanistan, Mısır, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri ile Doğu Akdeniz’de yeni bir tahrik içerisinde yer aldı.

Rum Milli Muhafız Ordusu, (RMMO) 2 bin personel, çok sayıda savaş gemisi, savaş uçağı ve saldırı helikopteriyle İskenderiye deniz bölgesinde düzenlenen “Medusa 2020” tatbikata katıldı.

 

Güney Kıbrıs, Mısır, Yunanistan, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında İskenderiye deniz bölgesinde düzenlenen “Medusa 2020” hava-deniz tatbikatında boy gösterdi.

Güney Kıbrıs’ta yayımlanan Fileleftheros gazetesi, tatbikatın senaryosunun, kuzey Akdeniz kıyılarında bir bölgeyi işgal etmek isteyen düşmanların sözde amfibi hareketine dayandığını, beş ülkenin birliklerinin koordine olarak, buna karşılık verdiklerini belirtti.

Rum tarafının tatbikata “İoannidis” açık deniz devriye gemisi ile katıldığını kaydeden gazete, Yunanistan’ın ise tatbikata 2 fırkateyn, bir denizaltı, bir tank taşıma gemisi, saldırı helikopterleri, özel kuvvetler ve F-16 savaş uçaklarıyla yer aldığını aktardı.

[ad_2]

RMMO, 4 ülkeyle birlikte Medusa 2020 tatbikatında boy gösterdi