Ramazan ayında beslenmeye dikkat: Uzmanlar uyardı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Ramazan ayında beslenmeye dikkat: Uzmanlar u… Ramazan’a yaklaşırken kardiyoloji uzmanından önemli bir uyarı: Doğru beslenme ve oruç tutanların dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgi verildi. Sağlıklı bir oruç tutmak için nelere dikkat etmeli, yemeğe nasıl başlanmalı, gece kaltığınızda nasıl besinler yenmeli gibi konularda bilgiler verdi..

Kardiyoloji Uzmanı olan Prof. Dr. Mehmet Baştemir, oruç tutmanın sağlıklı bireyler için faydalı olduğunu ve bunun koroner kalp hastalığı riskini azalttığını belirtti.

Dr. Baştemir, oruç tutan bireylerde iyi kolesterolün arttığını, kötü huylu kolesterol düzeylerinde ise değişiklik olmadığını ifade etti.

SIVI GIDALARLA BAŞLANMALI

Orucun sıvı gıdalarla açılmasını öneren Dr. Baştemir, iftar sonrası bol sıvı tüketilmesi gerektiğini ve çorbanın sindirim sistemini düzenlemesi açısından ideal bir seçenek olduğunu belirtti.

Aşırı ve kontrolsüz beslenmenin oruç tutan bireylerde olumsuz etkilere yol açabileceğini vurgulayan Dr. Baştemir, iftarda hafif bir menü tercih edilmesini önerdi.

Özellikle sağlık sorunu olan bireylerin oruç tutarken dikkatli olmaları gerektiğini belirten Dr. Baştemir, kronik hastalığı olan kişilerin uzman hekimlerine danışmadan oruç tutmamaları gerektiğini ve özellikle kalp hastalığı olan bireylerin dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Dr. Baştemir, sağlıklı oruç tutma ve beslenme için çeşitli önerilerde bulundu ve yeterli ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekti.

“Ramazan ayında beslenmeye dikkat: Uzmanlar uyardı” haberi, 08 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Ramazan ayında beslenmeye dikkat: Uzmanlar uyardı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ramazan ayında beslenmeye dikkat: Uzmanlar uyardı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 08 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ramazan ayında beslenmeye dikkat: Uzmanlar uyardı

Yorumlar kapalı.